Ministerul de Interne a suplimentat schema de personal cu 6.400 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schema de personal a Ministerului de Interne a fost suplimentată cu aproximativ 6.400 de posturi, însă angajările se vor face doar dacă va fi nevoie. Asta a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, care a adăugat că decizia a fost luată de Executiv în urmă cu o săptămână

„S-a aprobat suplimentarea schemei de personal de la Ministerul de Interne cu aproximativ 6.400 de posturi, săptămâna trecută, dar asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluţii care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiţia pentru a se putea face angajări când va fi nevoie. Altfel, ar fi urmat o procedură legislativă greoaie, ori dacă ne vom afla într-o situaţie de criză să fim capabili să reacţionăm rapid”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă România poate înregistra o creştere a numărului cererilor de azil, Calotă a spus că în contextul actual nu este exclusă această posibilitate.

„Orice este posibil. Situaţia chiar este incertă. Lucrurile la graniţa dintre Serbia şi Ungaria se complică. Este plauzibil ca fluxul migrator care până acum s-a îndreptat către Europa Centralã şi de Vest prin Ungaria să fie stopat de măsurile luate de autorităţile maghiare, iar el fie va fi deviat spre Croaţia, Slovenia, fie, nu este exclus, să ajungă şi în România. Trebuie să fim raţionali în privinţa aceasta. Deocamdată, România nu este o ţară de destinaţie dorită de imigranţi”, a spus Corneliu Calotă.

Acesta a mai adăugat că, în prezent, nu se prevede construcţia unor noi centre pentru imigranţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite