Italienii vor reabilita Muzeul "Ion Irimescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demersul e sprijinit de Berlusconi şi Franco Frattini

O delegaţie din regiunea Abruzzo, Italia, a venit la Suceava, după ce autorităţile italiene au dat asigurări că vor sprijini municipalitatea din Fălticeni să atragă fonduri europene pentru consolidarea şi reabilitarea Muzeului "Ion Irimescu".
Deputatul PNL de Suceava Romică Andreica a fost în luna decembrie 2005 într-o vizită oficială în regiunea italiană, iar la revenirea în ţară a declarat că partea italiană s-a oferit să elaboreze proiectul privind reabilitarea muzeului din Fălticeni şi să se implice în atragerea de fonduri europene pentru punerea lui în practică. Romică Andreica a spus că italienii se vor deplasa la Fălticeni pentru a evalua starea în care se află obiectivul, precizând că investiţia, estimată la 2,7 milioane de euro, include şi înfiinţarea unei şcoli de artă pe lângă instituţia muzeală.
Deputatul sucevean a afirmat că italienii au întocmit deja un studiu în valoare de 60.000 euro, adăugând că linia de finanţare ar putea fi deschisă în luna iunie, astfel încât lucrările să înceapă în vara acestui an. Autorităţile din Abruzzo beneficiază în demersul lor de sprijinul premierului Silvio Berlusconi şi al comisarului european pentru justiţie, Franco Frattini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite