Interpol a solicitat oficial Chinei clarificări cu privire la situaţia preşedintelui organizaţiei, Meng Hongwei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meng Hongwei   FOTO INTERPOL
Meng Hongwei   FOTO INTERPOL

Interpol a reacţionat şi a solicitat oficial Chinei clarificări cu privire la situaţia preşedintelui organizaţiei, Meng Hongwei, care a fost dat dispărut după ce a plecat într-o călătorie în ţara sa de origine, a anunţat sâmbătă într-un mesaj secretarul general al Interpol Juergen Stock.

"Secretariatul general al Interpol aşteaptă cu interes un răspuns oficial de la autorităţile chineze în legătură cu preocupările privind soarta preşedintelui" Meng Hongwei, se menţionează în mesajul difuzat pe Twitter.

Poliţia franceză anchetează dispariţia şefului Interpol, Meng Hongwei, a confirmat vineri ministerul de interne de la Paris după ce anterior, informaţia fusese dezvăluită neoficial de surse din poliţie.

Deoarece nu mai ştia nimic despre Meng din 25 septembrie, soţia lui s-a adresat poliţiei din Lyon, unde se află sediul organizaţiei poliţieneşti internaţionale. Soţia şi cei trei copiii ai preşedintelui Interpol sunt sub protecţia poliţiştilor, după ce au primit ameninţări prin telefon şi în mediile sociale, a mai comunicat ministerul de interne al Franţei.

Reamintim că unele surse susţin Meng Hongwei, şeful Interpol, ar fi reţinut. Concret el ar fi în curs de investigare în China, a declarat o sursă pentru South China Morning Post.

El ar fi a fost ridicat pentru că a fost interogat de autorităţile disciplinare "imediat ce a aterizat în China", săptămâna trecută.

Trebuie menţionat că, se pare, în luna aprilie a acestui an, Meng li-a pierdut funcţia  de demnitar în Comitetul Partidului Comunist,

Soţia lui Meng, care trăieşte în Lyon, unde este sediul Interpol, a contactat poliţia pentru că nu a mai primit niciun semn de la soţul ei de când acesta a plecat în China, ţara sa natală, pe 29 septembrie, au spus sursele citate de Reuters.

Meng a deţinut mai multe funcţii de conducere în China şi, la un moment dat a fost viceministru al Securităţii Publice în China, potrivit site-ului Interpol. El a fost ales în funcţia de preşedinte al structurii Interpol în noiembrie 2016, mandatul fiind de patru ani.

Unele voci şi-au exprimat îngrijorarea că Beijingul  s-ar putea folosi de poziţia lui Meng pentru a da de o serie de dizidenţi aflaţi în străinătate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite