Florin Musteaţă voia să urmeze o carieră militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi care tocmai plănuia să îşi depună actele pentru a rămâne în continuare în armată.Viaţa lui nu a fost tocmai uşoară. Părăsit de tată încă de când avea doar câţiva ani, Florin

şi care tocmai plănuia să îşi depună actele pentru a rămâne în continuare în armată.
Viaţa lui nu a fost tocmai uşoară. Părăsit de tată încă de când avea doar câţiva ani, Florin s-a văzut nevoit, la o vârstă fragedă, să aibă grijă de fratele său mai mic, dar şi să fie un sprijin pentru mama sa, muncitoare la o fabrică de pantofi din Timişoara. Problemele păreau să se rezolve însă pentru el. Florin Musteaţă se pregătea pentru o carieră în armată. El intenţiona ca, după terminarea stagiului militar obligatoriu, în 15 octombrie, să îşi contruiască o carieră în acest domeniu. "Îi plăcea în armată şi se bucura că îşi va putea ajuta financiar familia", a spus unul dintre unchii săi. Acesta şi-a mai amintit că tânărul avea o prietenă şi chiar îşi anunţase familia că vrea să se căsătorească în scurt timp.

Ucigaşul, un soldat-model
Conform declaraţiilor colegilor săi, care au fost adunate până acum ca probe la dosar, Marius Graure, tânărul care şi-a ucis colegul de arme, este un soldat-model, ca atitudine, comportament, curăţenie şi disciplină. El se află acum în stare de şoc, la unitatea militară 01198 din Lipova, sub supravegherea colegilor săi. Procurorii de la Parchetul Militar Timişoara vor decide, în aceste zile, dacă este cazul să fie internat pentru expertiza psihiatrică. Dacă, în urma anchetei, va rezulta faptul că a fost ucidere din culpă, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea de la doi la şapte ani.

"Făcea tot timpul farse pe seama colegilor săi"
Dacă despre Graure colegii şi superiorii au spus că este un soldat exemplar, fără probleme, despre Florin Musteaţă au declarat, conform prim-procurorului militar adjunct Radu Ilina, că "era pus pe şotii, puţin mai infantil, făcea tot timpul farse pe seama colegilor săi". "Este posibil ca acest lucru să-l fi costat chiar viaţa, pentru că Graure declară în continuare că s-a speriat şi că a reacţionat în câteva secunde", mai spune Radu Ilina. Acesta a apreciat că ancheta va fi finalizată în aproximativ o lună, timp în care vor fi analizate şi actele medicale de la încorporare ale celor doi.

O sperietură fatală
Florin Musteaţă a fost împuşcat în cap de colegul său de arme Marius Graure, care se afla în postul de gardă. Acesta din urmă a tras focul de la o distanţă de şase metri, iar victima a murit pe loc. Incidentul a avut loc duminică seara, la unitatea militară 01198 din Lipova, judeţul Arad, unde cei doi îşi făceau serviciul militar. Dacă la începutul anchetei procurorii au luat în calcul şi ideea că ar putea fi vorba despre un act de răzbunare, în acest moment datele preliminarii conturează ideea că, într-adevăr, a fost vorba despre un accident determinat de sperietură şi o reacţie necontrolată din partea lui Graure. Conform anchetatorilor, Marius Graure a declarat că a tras focul de armă pentru că s-a speriat, pentru că colegul său a apărut brusc de după un colţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite