Familia Crulic aşteaptă pedepsirea vinovaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Crulic aşteaptă pedepsirea vinovaţilor
Familia Crulic aşteaptă pedepsirea vinovaţilor

Rudele lui Claudiu Crulic aşteaptă rezultatul anchetei deschise împotriva directorului închisorii şi a celor doi medici care ar fi trebuit să aibă grijă de tânărul care a murit de foame într-o închisoare din Cracovia.

Procurorii polonezi au deschis la începutul acestei luni o anchetă penală împotriva directorului de la Penitenciarul Montelupich şi a celor doi medici care ar fi trebuit să aibă grijă de Claudiu Crulic. Cei trei sunt cercetaţi pentru omor

din culpă, dar şi pentru „deteriorarea serioasă a vieţii, cauzarea neintenţionată a morţii unei persoane şi depăşirea competenţelor sau neîndeplinirea sarcinilor de către un funcţionar public”, după cum arată rezoluţia Parchetului Cracovia.

Familia românului mort de foame în penitenciar a fost înştiinţată în urmă cu trei zile de anchetă şi speră ca cei trei să fie pedepsiţi.

„L-au arestat doar pentru că era român şi l-au lăsat să moară ca un câine. Claudiu a murit încercând să arate că e nevinovat. Acum trebuie să plătească pentru moartea lui”, a declarat Constantin Crulic, tatăl lui Claudiu.

„Trebuie să plătească şi românii“

Acesta îşi doreşte ca şi românii să deschidă o anchetă asemănătoare împotriva diplomaţilor care au ignorat apelurile de ajutor ale lui Claudiu. „Nu numai şefii puşcăriei din Cracovia sunt vinovaţi. Toţi trebuie să răspundă pentru moartea lui Claudiu, inclusv românii care nu i-au oferit ajutor. Trebuie să plătească pentru că mi-au ucis fiul”, a mai spus Constantin Crulic.

Claudiu Crulic (33 de ani) a fost arestat în septembrie 2007 pentru că ar fi furat un portofel, fapt ce nu a fost demonstrat niciodată. Susţinând că este nevinovat, tânărul a intrat în greva foamei şi a trimis mai multe scrisori de protest, ignorate de autorităţile române şi poloneze.

S-a stins la 18 ianuarie 2008, cântărind doar 30 de kilograme. În timpul anchetei demarate de polonezi au fost audiate peste 70 de persoane. Printre acestea, şi ghidul unei agenţii de turism din Polonia care confirmă că românul a plecat cu autocarul în Italia înainte de comiterea furtului pentru care a fost acuzat şi arestat preventiv în septembrie 2007.

În urma campaniei ziarului „Adevărul“ după moartea tânărului, consulul României la Varşovia, Ioan Preda, a fost chemat în ţară. De asemenea, ministrul de Externe Adrian Cioroianu a demisionat.

image

Toţi trebuie să răspundă pentru moartea lui Claudiu, inclusiv românii care nu i-au oferit ajutor.

image
image


Constantin Crulic, tatăl lui Claudiu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite