Eleva care a murit în tabără la Buşteni va fi înmormântată sâmbătă la Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva de 13 ani va fi înmormântată sâmbătă la Câmpina FOTO Arhivă
Eleva de 13 ani va fi înmormântată sâmbătă la Câmpina FOTO Arhivă

Eleva de 13 ani din Bucureşti care a murit după ce a căzut de la etajul unei vile din Buşteni, unde se afla într-o tabără de matematică, va fi înmormântată sâmbătă, la Câmpina, trupul neînsufleţit al fetei fiind depus joi seară la o biserică din acest oraş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Dianei Rotaru a fost depus, joi seară, la Biserica "Sfânta Treime" din municipiul Câmpina, familia luând decizia ca fata să fie înmormântată acolo întrucât are rude în acest oraş.

Potrivit unor surse locale, Diana va fi înmormântată sâmbătă după-amiază, slujba de înmormântare fiind programată să înceapă la ora 13.00, iar la Câmpina sunt aşteptaţi să vină din Capitală, cu autocare, foştii colegi şi prieteni ai fetei.

Eleva de 13 ani, olimpică la matematică, a murit, marţi seară, la Spitalul din Sinaia, unde fusese adusă marţi dimineaţă, după ce a fost găsită căzută de la etajul al treilea al vilei în care fusese cazată alături de alţi 21 de elevi care participau la o tabără de matematică. Când a fost găsită, temperatura corpului fetei era de 19,5 grade. Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că fata consumase alcool şi avea o alcoolemie de 0,9.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a deschis dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă împotriva cadrelor didactice care se aflau în tabără cu copiii. Conform unor surse, unii dintre profesorii cu care elevii aflaţi în tabără făceau zilnic şase ore de matematică au declarat că ei au venit în tabără nu ca supraveghetori, ci exclusiv pentru a lucra cu copiii.

Organizatorul taberei este un profesor pensionar din Zalău, care conduce o editură şi are o asociaţie care-i sprijină pe copiii olimpici la matematică. Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite