E oficial. Dan Voiculescu îşi va executa pedeapsa cu închisoarea în regim închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), va executa pedeapsa în regim închis. Aşa a decis luni o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova.

Aceeaşi comisie va stabili şi în ce penitenciar va executa pedeapsa omul de afaceri. Cel mai probabil acesta va fi încarcerat şi de acum încolo tot la Penitenciarul Rahova, pentru că acesta este de maximă siguranţă.

Perioada de carantină de 21 de zile pentru condamnaţii din dosarul „ICA” s-a încheiat pe 28 august.

Potrivit legii, persoanele condamnate la mai mult de trei ani de închisoare execută pedeapsa în regim închis de detenţie. Regimul se stabileşte şi în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Cât va sta Voiculescu în spatele gratiilor

Dan Voiculescu nu va sta însă mai mult de 3,4 ani după gratii. Chiar dacă a primit zece ani de închisoare, şeful Intact are peste 60 de ani, şi de aceea va executa o treime din pedeapsa totală. Potrivit legii, „în cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a unei treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani”. 

Mai mult, Voiculescu îşi mai poate reduce din pedeapsă dacă scrie mai multe cărţi, cum de altfel a şi declarat că va face. Astfel, mogulului i se pot reduce 45 de zile pentru prima lucrare scrisă şi câte 30 de zile pentru următoarele. 

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare

Voiculescu, alături ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare din dosarul ICA - Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi - se află încarceraţi, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv în dosarul „ICA”, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Corina Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, renunţă la contestaţia privind sechestrul din dosarul „ICA”

Voiculescu iese din carantină. Cât şi unde va sta în continuare după gratii

Dan Voiculescu nu se lasă: a contestat raportul Inspecţiei Judiciare care a stabilit că judecătorii au fost repartizaţi legal în dosarul ICA

Voiculescu nu ştie ce să mai facă pentru a-şi salva averea confiscată

Fetele lui Dan Voiculescu duc războiul mai departe

Dan Voiculescu, mesaj de după gratii pentru Adrian Năstase: „Trăim într-o dictatură care se apropie de final“

Raiffeisen ar putea ataca în instanţă confiscarea bunurilor pe care avea ipotecă în dosarul lui Dan Voiculescu

Fostul Institut de Cercetări Alimentare şi firma Grivco contestă sechestrul pus în dosarul „ICA”

Când a ajuns Dan Voiculescu stăpân absolut peste banii Securităţii

Avocat: „Voiculescu nu-şi înţelege condamnarea, are convingerea că procesul său a ieşit din tipar“

Voiculescu, primul în topul demnitarilor cu cei mai mulţi ani de puşcărie

Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sediile Antena 3 şi Grivco, confiscate

Sentinţă definitivă în dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Cine este Dan Voiculescu. Cum s-a împărţit între politică şi afaceri unul dintre cei mai bogaţi români

Averea familiei Voiculescu este de 120 de milioane de euro. Din declaraţia de avere: Dan Voiculescu, un pensionar cu un apartament, dar cu conturi grase

Ce rămâne în urma lui Dan Voiculescu: trei secvenţe de la arestarea unui mogul media

Dumitru Ghiorghiu, expertul dat afară din DNA, se face scut pentru inculpatul Dan Voiculescu

Voiculescu: Voi pune bazele unui ONG de investigaţii care va analiza activităţile lui Traian Băsescu din 1989 încoace

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite