Dragoş Băsescu, nepotul fostul preşedinte Traian Băsescu, trimis în judecată pentru că a cerut 1 milion de euro pentru o intervenţie la DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Băsescu este cercetat sub control judiciar de pe 17 iunie 2015 FOTO Eduard Enea
Dragoş Băsescu este cercetat sub control judiciar de pe 17 iunie 2015 FOTO Eduard Enea

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedintele Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de trafic de influenţă.

De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a mai trimis în judecată şi pe omul de afaceri Ciprian Nistor, suspectat de complicitate la trafic de influenţă. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, beneficiind de ajutorul lui afaceristului Ciprian Nistor, i-ar fi cerut unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă.

Mai mult, aceştia ar fi cerut încă 500.000 euro, atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

„În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus”, spun anchetatorii.

Conform documentului citat, deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă de bani atât de mare şi nici nu doreşte să facă o intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-ar fi propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1 milion de euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului.

Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Dragoş Băsescu este cercetat sub control judiciar de pe 17 iunie 2015.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite