Doi poliţişti care au luat şpagă de la mai mulţi şoferi pentru a nu-i sancţiona, puşi sub acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au pus sub acuzare, vineri, pe doi agenţi de poliţie ai Biroului Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Secţiei 22 pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor, pe 1 februarie 2017, agenţii de poliţie P.R.M. şi P.C.A. au luat o şpagă de 500 de lei de la un şofer, pe care l-au prins conducând fără permis.

La 25 noiembrie 2017, agentul de poliţie P.R.M. a pretins şi primit 500 de lei de la un şofer care circula în sectorul 6, pentru a nu-i aplica sancţiunile legale corespunzătoare pentru încălcarea Codului Rutier.

În aceeaşi zi, poliţiştul a am „taxat“ un şofer cu 1.200 de lei. Trei zile mai târziu, agentul de poliţie P.R.M. a luat şpagă de la un alt şofer, în sectorul 6.

Poliţistul a fost reţinut de procurori joi, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă  a agentului pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de cel de-al doilea poliţist acuzat de luare de mită, agentul P.C.A., s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite