Curtea Constituţională discută în 15 decembrie neconstituţionalitatea privind Legea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională va discuta în 15 decembrie sesizarea PNL privind  neconstituţionalitatea unor articole din Legea pensiilor adoptată marţi de deputaţi.

Sesizarea, formulată de 55 de parlamentari PNL, a fost depusă la Curtea Constituţională miercuri seară.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu declara, marţi, că grupul liberal din Camera Deputaţilor a decis să conteste la Curtea Constituţională Legea privind sistemul unitar de pensii.

"Avem un lucru care este clar neconstituţional, ne referim la discriminarea a ceea ce înseamnă sistemul de cotizare la sistemul public de pensii, mă refer la discriminarea între femei şi bărbaţi. Acum, după această lege, femeile vor avea o pensie mai mică decât bărbaţii, ceea ce este, din punctul nostru de vedere, neconstituţional", afirma Eugen Nicolăescu, care a precizat că în cazul în care contestaţia va fi depusă alături de PSD, aceasta va viza şi aspecte de procedură.

Nicolăescu adăuga că precizarea făcută de ministrul Ioan Botiş cu privire la corectarea diferenţierii de vârstă de pensionare cu stagiul de cotizare este prevăzută într-o anexă la Legea pensiilor.

Legea pensiilor, reexaminată la solicitarea şefului statului, prin care se stabileşte vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei şi de 65 de ani la bărbaţi, a fost adoptată marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru".

Singurul articol modificat, faţă de varianta iniţială adoptată, este cel referitor la vârsta de pensionare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite