Curtea Constituţională dezbate pe 19 aprilie noile sesizări privind modificările aduse legilor Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii Constituţionale a României urmează să discute, pe 19 aprilie, noile sesizări privind modificările aduse legilor Justiţiei. Asta după ce parlamentarii PNL şi USR au depus pentru a doua oară sesizare la Curtea Constituţională privind legile Justiţiei, adoptate în această săptămână şi de Senat.

„Am depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor sesizările pe reglementările reexaminate cu privire la legile Justiţiei. Am sesizat din nou CCR, pentru că, în mod evident, ceea ce au făcut colegii din majoritatea parlamentară, respectiv cei de la PSD-ALDE-UDMR, în procedura de reexaminare, nu are nicio legătură cu ceea ce a scris CCR în cele trei decizii", a anunţat, joi, deputatul liberal Gabriel Andronache, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, PNL şi USR au constatat 37 de motive de neconstituţionalitate: la Legea 303 privind statutul magistraţilor sunt 22, la Legea 317 referitoare la CSM - nouă, iar în cazul Legii 304 privind organizarea judiciară - şase motive de neconstituţionalitate. Acestea au fost identificate plecând de la chestiuni care ţin de modul în care au fost adoptate noile reglementări, a precizat el.

Documentul este împărţit în trei sesizări, pe fiecare lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite