Craiova: Spionaj oltenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu un program de spionat telefonul se pot monitoriza SMS-urile şi apelurile
Cu un program de spionat telefonul se pot monitoriza SMS-urile şi apelurile

Camere video mascate în ceasuri de birou şi softuri de urmărire sunt unele moduri cu care craiovenii îşi rezolvă problemele de încredere în cuplu. Legea interzice ascultarea telefoanelor, însă oltenii care se simt înşelaţi preferă să rişte. Psihologii spun că persoanele extrem de posesive recurg la astfel de metode de verificare.

Echipamente de spionaj văzute până acum numai în filme se găsesc pe internet. Iar clienţi sunt destui, în special cei care se simt înşelaţi de partenerii de viaţă, dar şi părinţii ocupaţi care-şi lasă copiii în grija bonelor sau care vor să ştie ce fac micuţii în orice moment al zilei.

Pentru a-şi confirma sau infirma bănuielile, ei sunt dispuşi să cheltuiască sume importante. De pildă, Andrei (27 de ani), din Craiova, a cheltuit peste 1.000 de lei ca să se convingă de infidelitatea prietenei sale, Denisa. „Nu mă lăsa niciodată să mă uit în telefonul ei.
Şi-l ţinea mereu pe silenţios, iar noaptea şi-l mai închidea, ca şi cum ar fi avut ceva de ascuns", a povestit tânărul.

Proba de fidelitate costă scump

Pentru a afla adevărul, Andrei a cumpărat, de pe internet, un program special prin care i-a ascultat convorbirile iubitei şi i-a citit SMS-urile.

„După două zile a primit un mesaj de la un coleg care o întreba dacă se pot întâlni. Când am întrebat-o dacă ne putem întâlni la ora aceea, mi-a spus că stă acasă. A recunoscut abia când i-am arătat SMS-urile primite. Nu regret că am dat atâţia bani pe program şi m-am ales cu o dezamăgire. O să testez şi alte persoane pe viitor cu acest program, ca să n-o păţesc iar", a mai spus Andrei.

Preţurile echipamentelor prin care se descoperă infidelitatea variază în funcţie de performanţele aparatelor. Un mini GPS se vinde cu aproximativ 650 de lei, iar microfonul GSM costă 350 de lei.

Cele mai performante instrumente de spionaj sunt programele care se instalează pe telefonul mobil şi care permit interceptarea convorbirilor, citirea mesajelor şi aflarea istoricului apelurilor. De asemenea, telefonul funcţionează şi ca localizator GPS. Preţul unui astfel de program depăşeşte 1.200 de lei. Şi calculatoarele pot fi monitorizate cu ajutorul unor programe care monitorizează site-urile pe care le accesează cel spionat.

Legea interzice ascultarea convorbirilor

Legislaţia în vigoare apără dreptul la intimitate al oamenilor, însă nu interzice comercializarea echipamentelor software de spionaj. Practic, dacă o persoană cumpără un program de spionaj pentru telefon, îl foloseşte pe propria răspundere.

Administratorii firmelor care se ocupă cu vânzarea de echipamente de spionaj spun că afacerile merg bine. „Este un domeniu nou, puţină lume are cunoştinţă de el. Pe lângă faptul că pot fi folosite pentru a testa fidelitate partenerilor au şi o latură utilă, precum supravegherea copiilor sau a bonelor", a declarat Marian Abutoaiei, manager www.xspy.ro.

Psihologii spun că cei care recurg la astfel de măsuri pentru a testa fidelitatea partenerilor de viaţă sunt în general persoane posesive. „Faptul că nu au încredere în persoana de lângă ei demonstrează că nu au încredere nici măcar în persoana lor. Sunt genul de persoane nesigure în ceea ce fac şi care se panichează foarte repede", a declarat psihologul Mihai Jianu. A mai contribuit Mădălina Grosu

1.300 de lei costă un program de spionat telefonul. Acesta oferă posibilitatea ascultării convorbirilor, localizarea unei persoane şi monitorizarea SMS-urilor şi apelurilor.

650 de lei este preţul unui mini GPS Tracker, un echipament cu ajutorul căruia poţi să localizezi persoana spionată.

500 de lei ajunge un spion pentru tastatură, care memorează tot ce scrie persoana care utilizează calculatorul.

350 de lei costă un microfon GSM, care permite ascultarea discuţiilor dintr-o încăpere când este apelat numărul cartelei SIM.

300 de lei este preţul unei camere video încorporată în ceas de birou. Aceasta înregistrează audio şi video când detectează zgomot într-o încăpere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite