Controversele organizării Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Capitalei a vrut să organizeze un târg de Crăciun în Piaţa Victorie, locul în care bucureştenii au protestat frecvent împotriva modificării legilor justiţiei FOTO Inquam
Primăria Capitalei a vrut să organizeze un târg de Crăciun în Piaţa Victorie, locul în care bucureştenii au protestat frecvent împotriva modificării legilor justiţiei FOTO Inquam

Târgul dedicat Sărbătorilor de Iarnă, care urma să fie organizat în Piaţa Victoriei, nu era avizat de Poliţia Rutieră, potrivit unui răspuns pe care Poliţia Capitalei l-a trimis Gazetei Sporturilor. Reprezentanţii Capitalei spun însă că au respectat legea.

Primăria Capitalei, „în calitate de organizator al Târgului de sărbători – festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă nu a depus documentele necesare în vederea obţinerii avizului Brigăzii Rutiere”, scrie în răspunsul pe care Poliţia Capitalei l-a trimis Gazetei Sporturilor. Poliţia mai precizează că pentru amenajarea târgului nu era însă necesară obţinerea avizului Brigăzii Rutiere, obligativitatea intervenind abia după ce târgul şi-ar fi deschis porţile.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că nu au încălcat legea şi că avizul Brigăzii Rutiere nu a mai fost solicitat, pentru că evenimentul a fost anulat.

„Conform protocolului, pentru restricţiile de trafic, organizatorul, adică Primăria Municipiului Bucureşti, urmă să obţină avizele Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Pmb şi avizul Brigăzii Rutiere. Menţionăm că avizele de la Comisia Tehnică de Circulaţie, comisie din care face parte şi un reprezentant al Brigăzii Rutiere, au fost obţinute. În ceea ce priveşte avizul Brigăzii Rutiere, organizatorul nu a mai făcut demersurile pentru obţinerea acestuia întrucât evenimentul a fost anulat.

Precizăm că lucrările de amenajare începute nu au presupus restricţii de trafic“, precizează Primăria Capitalei. 

Municipalitatea mai arată că târgul a urmat procedura legală de avizare. „Târgul dedicat Sărbătorilor de Iarnă, care urmă să fie organizat în Piaţa Victoriei, a urmat procedura legală de avizare impusă de legislaţia în vigoare pentru astfel de evenimente. Mai exact, într-o prima faza, propunerea organizării evenimentului a fost înaintată Comisiei pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice din cadrul PMB, comisie din care fac parte toate instituţiile cu responsabilităţi în asiguarea ordinii şi liniştii publice, inclusiv Brigada Rutieră. Facem precizarea că evenimentul a primit avizul comisiei, protocolul fiind semnat inclusiv de reprezentantul Brigăzii Rutiere“, mai susţin reprezentanţii PMB.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite