Chirurgul Gheorghe Burnei este acuzat de ucidere din culpă şi trei vătămări corporale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Gheorghe Burnei este acuzat şi de ucidere din culpă şi trei vătămări corporale. El a fost citat astăzi la Parchetul Capitalei unde a fost informat că i se aduc noi acuzaţii. Chirurgul a fost trimis deja în judecată într-un alt dosar în care a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, iar acum pe numele lui sunt deschise mai multe anchete pentru „experimente pe copii”.

Este vorba despre un dosar din 2013, mai exact o familie din Braşov care a ajuns cu fetiţa pe masa de operaţie a profesorului Burnei. Era vorba de o operaţie de îndreptare a coloanei vertebrale, însă, operaţia a eşuat, iar fetiţa a murit pe masa de operaţie.

Autopsia a scos la iveală o eroare medicală. Mai exact, spunea mama fetiţei ar fi fost vorba despre un şurub care ar fi fost folosit la acea intervenţie şi care a ajuns cumva în măduva osoasă a coloanei vertebrale, ceea ce a declanşat o serie de complicaţii care au dus la moartea fetiţei.

Experimentele medicale

De altfel, medicul este acuzat de mai mulţi părinţi că ar fi făcut ilegal experimente chirurgicale pe copii. În urma acestor experimente, unii copii ar fi rămas cu sechele grave.

Este şi cazul unei adolescente de 19 ani căreia chirurgul Gheorghe Burnei i-a pus, în urmă cu 18 ani, un implant neomologat deşi fata avea doar o luxaţie congenitală. Au urmat 11 intervenţii chirurgicale care într-un final au imobilizat-o la pat.

Din datele existente până în prezent pe masa anchetatorilor, chirurgul ortoped ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare. Conform anchetatorilor, există indicii că Gheorghe Burnei ar fi săvârşit infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, “stare pe care inculpatul prin acţiunile sale intenţionate a agravat-o”.


“Avem în vedere numeroasele declaraţii ale părinţilor copiilor care au suferit intervenţii chirurgicale efectuate de Burnei Gheorghe, copii cărora starea de sănătate li s-a înrăutăţit considerabil în urma intervenţiilor inculpatului. Au rezultat cazuri în care copii cu activitate fizică anterioară întâlnirii cu Burnei Gheorghe specifică vârstei au involuat până la mobilitate sporadică, dificilă şi chiar până la paralizie. Faptele săvârşite de inculpatul Burnei Gheorghe împotriva interesului copiilor puşi în grija sa de către părinţi sunt cu atât mai grave cu cât este poziţia sa profesională mai ridicată”, au arătat procurorii

Interdicţie de a opera

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis şi pe 31 august anul trecut că medicul ortoped Gheorghe Burnei să nu profeseze în spitalele din sistemul public de sănătate. 

Profesorul a fost deja trimis în judecată într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite