Bogdan Aurescu: Nu cred că suntem o ţintă directă a Statului Islamic. Totuşi, niciun stat nu-şi poate permite să ignore potenţialul fenomenului terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu. FOTO Arhivă Adevărul
Bogdan Aurescu. FOTO Arhivă Adevărul

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, în cursul unui interviu difuzat sâmbătă de Realitatea TV, că nu crede că România este o ţintă „directă” a grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), însă a subliniat că nu trebuie ignorat fenomenul terorismului.

„Fenomenul terorist este cumva într-o creştere de amplitudine în ultima perioadă. România face parte din coaliţia anti-Statul Islamic, dar nu cred că suntem o ţintă directă a Statului Islamic. Niciun stat nu-şi poate permite, inclusiv România, să ignore potenţialul fenomenului terorist, prin urmare trebuie să luăm toate măsurile de precauţie pe care le putem lua”,a declarat liderul diplomaţiei de la Bucureşti în interviul acordat Realitatea TV. 

Aurescu susţine că atât timp cât România e membru al NATO nu are cum să fie o sibilă ţintă a Rusiei. 

„România nu va fi o ţintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federaţiei Ruse, pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO", a precizat ministrul român de Externe. 

Un argument în sprijinul acestei afirmaţii este faptul că sistemul antirachetă e amplasat pe teritoriul României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite