Şapte aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte aleşi locali, găsiţi incompatibili de ANI FOTO Adevărul
Şapte aleşi locali, găsiţi incompatibili de ANI FOTO Adevărul

Şapte aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Starea de incompatiblitate a intervenit ca urmare a faptului că aceştia au exercitat, simultan, mai multe funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

Cei şapte aleşi locali luaţi în vizor de ANI sunt Fofiu Ioan (Viceprimar al Comunei Lazuri de Beiuş, Jud. Bihor), Ionică Constantin Cornel (Viceprimar al Municipiului Piteşti, Jud. Argeş), Jurj Vasile-Marin (Primar al Comunei Arieşeni, Jud. Alba), Creţu Ovidiu Teodor (Primar al Municipiului Bistriţa, Jud. Bistriţa-Năsăud), Ciubotaru Costinel (Primar al Comunei Suliţa, Jud. Botoşani), Boeangiu Vasile Pîrvu (Primar al Comunei Alunu, Jud. Vâlcea) şi Lucian Chitic (Primar al Comunei Tortoman, Jud. Constanţa).

În cazul celor şapte aleşi locali inspectorii de integritate au constatat următoarele:

Primarul municipiului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Teodor Creţu, s-a aflat în incompatibilitate, potrivit ANI, în perioada 1 octombrie 2012 - 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL.

Viceprimarul Constantin Cornel Ionică a reprezentat municipiului Piteşti în Adunarea Generale a Acţionarilor SC Apă-Canal 2000 SA, în perioada 26 noiembrie 2009 - 30 august 2012. Acesta nu a respectat dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003, potrivit cărora funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, arată, luni, ANI într-un comunicat de presă.

Viceprimarul Ioan Fofiu a fost în incompatibilitate în perioada 31 iulie 2009 - 20 iunie 2012, întrucât a fost şi administrator al SC Hinch Risa Com SRL. Acesta a încălcat dispoziţiile Legii 161/2003, potrivit cărora funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la societăţile comerciale.

În cazul primarului Vasile Marin Jurj, ANI a constatat că a fost în incompatibilitate începând din 13 august 2010, întrucât a avut şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieşeni în cadrul SC Salubritatea Apuseni SRL, a mai arătat ANI.

Primarul Costinel Ciubotariu a fost în incompatibilitate în perioada 30 iulie 2009 - 16 noiembrie 2009, acesta având simultan şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la SC Nova Apaserv SA Botoşani.

Potrivit ANI, Jurj, Creţu şi Ciubotariu nu au respectat dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003.

De asemenea, ANI a mai constatat că primarul Vasile Pîrvu Boeangiu este în incompatibilitate începând din 4 iunie 2008, întrucât "desfăşoară activităţi remunerate în cadrul Cabinetului Medical Dr. Boeangiu Vasile-Pîrvu". Potrivit dispoziţiilor articolului 87, alineatul 1, litera k) din Legea 161/2003, funcţia de primar este incompatibilă cu orice alte activităţi remunerate.

În cazul primarului Lucian Chitic, ANI a constatat că în perioada 15 iunie 2008 - 17 mai 2010 a avut simultan şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian P.F, încălcând dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera g) din Legea 161/2003.

Aceştia au fost informaţi cu privire la declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. „Cu excepţia lui Fofiu Ioan, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată în comunicatul transmis de ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite