Un miting al taximetriştilor în Piaţa Victoriei vine cu restricţii de circulaţie pe Şoseaua Kiseleff. Rutele alternative pregătite de Poliţia Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia unei manifestaţii organizate de taximetriştii COTAR în Piaţa Victoriei, în zilele de 13 şi 14 februarie a.c., în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru. Cei din COTAR protestează împotriva legii taximetriei.

Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, în zilele de 13 şi 14 februarie a.c., în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

- pentru manifestaţia publică, din Piaţa Victoriei, începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative:

- Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti;

- Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă în această perioadă, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, să utilizeze rutele ocolitoare şi să păstreze centrul liber al intersecţiei.

"Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă" arată Brigada Rutieră într-un comunicat.

Conform Primăriei Capitalei, Confederaţia Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a solicitat  aprobarea desfăşurării unui miting de protest în Piaţa Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 şi 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00. Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenţei neloiale practicate de platformele de tip Uber.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite