Robert Negoiţă construieşte un foişor în Parcul IOR: Aici va funcţiona o fântână publică cu apă potabilă. Lucrările costă 400.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al Capitalei au început lucrările pentru amenajarea unui foişor care să găzduiască o fântână cu apă potabilă. Investiţia se ridică la peste 400.000 de lei. Între timp, mai mulţi locuitori ai sectorului strâng semnături pentru a-l demite pe Robert Negoiţă, pe care îl acuză de „investiţii inutile“.

Lucrările pentru amenajarea foişorului au început pe 1 aprilie, iar reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 susţin că vor să valorifice izvorul din această zonă a Parcului Alexandru Ioan Cuza. Astfel, într-o solicitare făcută de reporterii „Adevărul“, reprezentanţii primăriei de sector susţin că au început amenajarea „unui izvor de tip pavilion în interiorul căruia va fi amplasată o fântână care, în afara rolului decorativ, va funcţiona ca fântână publică de apă potabilă“.

„Ansamblul arhitectural va fi alcătuit dintr-un grup statuar de bronz, creaţie a sculptorului Grigorie Minea, un bazin pentru recircularea apei şi patru fântâni/cişmele ornamentale pentru distribuţia apei potabile. Întregul ansamblu va fi iluminat şi va exista acces din şi înspre aleea principală. Proiectul prevede şi o zonă de odihnă/relaxare prevăzută cu banchete şi jardiniere cu flori“, mai precizează reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Lucrările durează 30 de zile

De asemenea, din proiect face parte şi reamenajarea zonei verzi din jurul pavilionului ce va fi constriuit, pentru a pune în valoare ansamblul architectural, „dar şi pentru reducerea imapctului asupra mediului“. Lucrările se vor încheia la sfârşitul acestei luni, iar banii necesari realizării acestui proiect sunt asiguraţi din bugetul local al Primăriei Sectorului 3.

image

„În ceea ce priveşte amplasarea în zonă a statuii sculptorului Grigorie Minea, facem precizarea că acesta a oferit conceptul lucrării, cu titlu gratuit. Artistul Grigorie Minea este autorul unor lucrări monumentale, realizate din bronz, amplasate în diferite zone din ţară, dintre care amintim Victoria – Aeroportul din Sibiu, Mircea cel Bătrân – Piteşti sau Gheorghe Balş –Adjud“, au mai declarat reprezenţii primăriei.

Între timp, mai mulţi locuitori din Sectorul 3 strâng semnături pentru demiterea primarului Robert Negoiţă, acuzându-l pe edil că a făcut o mulţime de „investiţii inutile“. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite