Oprescu a convocat comandamentul de iarnă la sediul Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu a convocat comandamentul de iarnă FOTO Adevărul
Oprescu a convocat comandamentul de iarnă FOTO Adevărul

În urma avertizărilor meteorologilor, care anunţă precipitaţii şi scăderi ale temperaturilor din Capitală, edilul-şef a convocat comandamentul de iarnă pentru a se asigura de buna funcţionalitate a Planului de Măsuri şi Acţiuni pentru deszăpezire şi combatere a poleiului.

Primarul general, Sorin Oprescu, s-a asigurat ca echipajele de deszăpezire sunt echipate corespunzator şi că materialul antiderapant este suficient astfel încât, în cazul în care condiţiile meteo o vor impune, să se intervină corespunzator pe toate arterele din Bucureşti, potrivit unui comunicat emis de administraţia centrală.

“Solicit operatorilor de salubrizare să fie pregătiţi şi să verifice toate utilajele de deszăpezire din parcul auto, precum şi stocurile de material antiderapant, în aşa fel încât să putem interveni cu promptitudine atunci când va fi cazul. Este foarte important ca, dacă ne vom confrunta cu scăderea temperaturilor şi căderi de precipitaţii, să avem utilaje în puncte fixe şi să acţionăm imediat pentru a nu se forma polei. De asemenea, solicit responsabililor din cadrul RADET să se asigure că agentul termic va fi furnizat în condiţii optime. Ma bazez pe un răspuns prompt din partea tuturor”, a precizat Oprescu.

Astfel, potrivit datelor transmise de către operatori, în acest moment sunt echipate şi pregătite să intervină 544 de utilaje, iar 3.652 de muncitori vor acţiona manual la degajarea zăpezii, curaţatul trotuarelor şi al trecerilor de pietoni. În acelaşi timp, operatorii de deszăpezire dispun de o cantitate de 32.650 de tone de material antiderapant.

Primarul Capitalei a cerut Administraţiei Străzilor cât şi celorlalti operatori şi constructori să finalizeze în cel mai scurt timp lucrările în carosabil.

De asemenea, Primarul General a solicitat conducerii RATB să verifice starea vehiculelor din parcul auto precum şi dotarea acestora cu cauciucuri de iarnă.

În ceea ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Primarul Capitalei s-a asigurat că toate cele 19 spitale dispun de material antiderapant necesar pentru curăţarea intrărilor în unităţile sanitare dar şi că vor fi luate toate măsurile pentru izolarea şi delimitarea lucrărilor aflate în desfăşurare la Spitalele Foişor şi Gomoiu.

Potrivit sursei citate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va deschide, începând din această seară, centrele destinate persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Bucureşti, astfel:
-         Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady ( 700 de locuri);
-         Adăpostul Sf. Luca din Berceni  (170 de locuri);
-         Centrul de Asistenţă pentru Mamă şi Copil din Şoseaua Viilor (50 de locuri).

Tot din această seară începe şi programul de identificare a oamenilor străzii în vederea adăpostirii lor odată cu scăderea temperaturilor.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite