Ger năprasnic în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi temperatura înregistrată a fost de -16 grade Celsius, frigul resimţit de bucureşteni a fost de -31 grade, din cauza vântului puternic. Bucureştenii au avut, ieri, senzaţia că trăiesc

Deşi temperatura înregistrată a fost de -16 grade Celsius, frigul resimţit de bucureşteni a fost de -31 grade, din cauza vântului puternic.
Bucureştenii au avut, ieri, senzaţia că trăiesc în plină iarnă siberiană. Cei care au trebuit să iasă din casă au avut de îndurat gerul năprasnic atât pe stradă, cât şi în mijloacele de transport în comun. În noaptea de duminică spre luni, temperaturile au fost de -16 grade Celsius, dar senzaţia de ger a fost mult amplificată de vântul puternic, cei care s-au încumetat pe străzi resimţind, în realitate, un frig de -31 grade.
Boschetarii, duşi în Odăi
Primăria Municipiului Bucureşti nu are direcţii de specialitate care să se ocupe de problemele bucureştenilor cauzate de frig, a declarat, ieri, viceprimarul Răzvan Murgeanu. Cu excepţia centrului din şoseaua Odăi, sectorul 1, unde sunt duşi boschetarii găsiţi zgribuliţi şi îngheţaţi pe stradă. Marea grijă a municipalităţii o reprezintă, însă homeleşii goniţi de frig în galeriile regiei de termoficare. Reprezentanţii primăriei se tem de un accident similar celui din urmă cu doi ani, când, din cauza frigului, mai multe persoane fără adăpost au căzut victime apei clocotite.
Directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice, Virgil Ramba, spune că, deşi locurile unde se adăpostesc homeleşii sunt cunoscute, aceştia nu pot fi scoşi la suprafaţă acum, pentru că ar muri din cauza temperaturilor scăzute.
Frig ca afară în tramvaie
Cei care au folosit, ieri, mijloacele de transport în comun au resimţit frigul până în măduva oaselor. Chiar şi cel mai comod mijloc de transport, tramvaiul 41, care străbate Capitala dinspre Ghencea spre Casa Presei Libere, avea flori de gheaţă pe geamuri. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) recunosc că bucureştenii s-au plâns de frigul din autobuze şi tramvaie, determinat, susţin ei, de deschiderea frecventă a uşilor de acces.
Liniile de tramvai sunt în siguranţă cât vremea este uscată, eventualele probleme urmând să apară o dată cu ninsorile.
Corturi cu ceaiuri calde la Obor, Doamna Ghica şi Piaţa Delfinului
Primarul Neculai Onţanu a dispus amplasarea pe raza sectorului 2 a mai multor corturi în care populaţia va fi servită cu ceaiuri calde. Cele şase corturi se află în zone cu trafic pietonal intens: în faţă magazinului Bucur Obor, în incinta Pieţii Obor, la Piaţa Delfinului (şoseaua Pantelimon), precum şi în intersecţiile şoseaua Doamna Ghica cu şoseaua Colentina, Iancului cu Mihai Bravu şi Bd. Ferdinand cu Mihai Bravu (în faţa Colegiului Naţional Iulia Hasdeu). Ceaiurile sunt oferite gratuit trecătorilor care doresc să se încălzească pentru a evita accidentele ce se produc din cauza frigului. Programul de funcţionare este zilnic între orele 10 şi 14, atât timp cât temperaturile vor fi mai scăzute de minus 10 grade Celsius.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite