FOTO Bucureştiul de altădată. Vremurile când Ateneul era străjuit de copaci, iar Kiseleff-ul avea dimensiuni uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini dintr-un album vechi arată Bucureştiul pe vremea când Ateneul avea în faţă un parc, cu copaci, bănci, plante decorative şi statui. Şoseaua Kiseleff era la rândul său un mare parc, prin care se plimbau trecătorii şi ofiţerii călare.

Calea Victoriei, Bulevardul Carol, Bulevardul Elisabeta, strada Lipscani, strada Academiei, Palatul Regal, Cotroceniul, Ministerul Justiţiei, Parcul Cişmigiu şi multe alte locuri frumoase ale Bucureştior sunt arătate pe vremea stră-străbunicilor noştri care se plimbau la pas, călare sau cu trăsura, printr-un oraş cochet, liber de maşini, plin de verdeaţă. 

GALERIE FOTO CU BUCUREŞTIUL DE ALTĂDATĂ

Fotografiile, făcute cel mai probabil în a doua jumătate a secolului 19, sunt cuprinse în albumul „România Mare Pitorească - Album cu vederi şi porturi naţionale“, editat în 1923, în cinstea cuplului regal Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria, încoronaţi la 15 octombrie 1923, la Alba Iulia. 

Preţiosul album se află în posesia Institutului Naţional al Patrimoniului, care l-a digitalizat, făcându-l disponibil pe site-ul cimec.ro

Pe aceeaşi temă: 

FOTO România în timpul cumplitei ocupaţii a Puterilor Centrale. Imagini rare din Bucureştiul anilor 1916-1918

VIDEO Imaginile pe care mulţi le-ar vrea şterse din istorie. Ovaţii în august 1944, la intrarea Armatei Roşii în Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite