Expoziţii de artă şi hore în Capitală, de ziua Unirii Principatelor Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti vor avea loc o serie de evenimente cu ocazia Unirii Principatelor Române FOTO Adevărul
În Bucureşti vor avea loc o serie de evenimente cu ocazia Unirii Principatelor Române FOTO Adevărul

Cu ocazia împlinirii a 154 de ani de la Înfăptuirea Unirii Principatelor Române sub guvernarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Bucureşti se vor organiza o serie de evenimente care vor celebra această zi prin expoziţii de artă sau hore în centrul Capitalei.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne vor organiza în Capitală trei evenimente. Primul va avea loc la Muzeul Naţional de Istorie al României şi va începe la ora 13.00 cu un simpozion legat de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Al doilea eveniment va avea loc la sediul central al Arhivelor Naţionale, unde se va organiza o expoziţie cu tema „Documentele ale Unirii”, iar la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” este programat un ceremonial militar-religios şi depuneri de coroane de flori

De asemenea, publicul este invitat la Muzeul Naţional de Artă al României să viziteze gratuit expoziţia „Mitul Naţional – Cotribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830 -1930)”. În cadrul evenimentului vor fi expuse 250 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă create în perioada 1830 – 1930.

Tot în cadrul expoziţiei de la ora 16.30, 20 de persoane vor putea participa la un tur ghidat gratuit. Turul ghidat se face doar pe bază de programare, pentru a putea participa trebuie să sunaţi la numărul 021.314.81.19, sau să trimiteţi un email la adresa comunicare@art.museum.ro. La eveniment vor fi prezenţi Monica Enache, şeful departamentului de Artă Românească Modernă a Muzeului Naţional de Artă a României, artista Valentina Iancu şi istoricul Lucian Boia.

Hora Unirii la Kilometrul 0

Voluntarii alianţei organizaţiilor non-guvernamentale Platforma Civică din Bucureşti vor organiza o  horă a unităţii la „Monumentul kilometrul 0” din faţa Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, pentru a reaminti celor care se vor afla în zonă de importanţa semnificaţiei Unirii din 1859. Totodată, prin acest gest ei doresc să atragă atenţia asupra importanţei unirii României cu Republica Moldova. Manifestarea va avea loc de la ora 18.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite