Consilierii generali ai Capitalei şi-au aprobat bilete gratis pe Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei şi-au votat singuri accesul gratuit la principalele evenimente de pe Arena Naţională într-o şedinţă ordinară care a avut loc marţi, la sediul primăriei generale. Astfel, aleşii vor primi bilete gratuite la scaunele VIP sau vor avea posibilitatea de a-şi rezerva locuri la evenimentele optate de ei.

Hotărârea a fost votată de cei mai mulţi consilieri USL, care au mai propus de altfel şi în trecut această măsură, în decembrie anul trecut, numai că atunci nu s-a întrunit majoritatea de vot.

Decizia nu vine ca o surpriză în condiţiile în care aleşilor li se pare firesc să aibă anumite avantaje având în vedere ”demersurile şi eforturile depuse” pentru construirea stadionului, aşa cum o declară chiar consilierii. 

”Consilierii vor avea acces gratuit la zona la evenimentele principale, la secţiunea VIP am impresia. Fie se vor obţine, în limita în care este posibil, nişte bilete de la organizatorii evenimentelor, fie se vor lua bani din bugetul primăriei generale. Este vorba de aproximativ 2-3 bilete pe lună, în funcţie şi de posibilităţi, dar şi de numărul evenimentelor, evident din fiecare lună. A fost o discuţie la care au participat toţi lideri de grup. Mai mulţi consilieri PDL, dar şi PPDD cu care am vorbit înainte au spus că sunt de acord cu această idee. Cu toatea astea, când am votat, consilierii PDL au votat împotrivă. Nu toate biletele vor fi gratuite, s-a vorbit de posibilitatea de a rezerva nişte bilete, ca să nu mai ajungem în situaţia în care am mai fost, ca atunci când au fost nişte meciuri importante noi să nu mai prindem bilete. Ţinând cont de calitatea noastră de propietari, stadionul fiind încă în administraţia Primăriei Generale, dar şi demersurile şi eforturile depuse pentru construirea stadionului, ni se pare firească această hotărâre”, a explicat Cornel Pieptea, consilier USL din cadrul Consiliului General al Primăriei Capitalei, pentru adevarul.ro.

Stadionul Naţional nu face profit

De cealaltă parte însă, consilierii PDL, aflaţi în opoziţie, acuză o lipsă de moralitate în această decizie, mai ales că Stadionul Naţional este o instituţie complet neprofitabilă, susţin consilierii PDL.

Consilierul PDL Mircea Raicu, cel care a fost viceprimari în perioada în care a fost deschis stadionul (august 2011) şi care s-a implicat în terminarea clădirii, a explicat pentru adevarul.ro că decizia este lipsită de moralitate şi că nu este normal ca Stadionul Naţional să nu facă profit nici până în ziua de azi.

”Nouă consilieri PDL au votat împotrivă, cei de la PPDD s-au abţinut şi restul până în 50 au votat pentru. Noi nu am votat această hotărâre de consiliu. Nu mi s-a părut normal ca prin votul nostru să beneficiem de drepturi suplimentare faţă de ceilalţi cetăţeni. Şi asta mai ales că în acest moment Arena Naţională nu este administrată în mod profesionist. Rămăsese să găsim pe cineva care să rezerve evenimente care să acopere tot anul, dar nu s-a mai întâmplat, în prezent stadionul fiind sub administraţia ALPAB-ului. Pentru ca Arena Naţională să fie profitabilă ar trebui să funcţioneze 200 de zile pe an, timp în care în 2012 s-au organizat circa 40 de evenimente. Poate când această instituţie va fi pe profit, atunci să mi se pare firească o astfel de decizie”, a declarat Mircea Raicu, pentru adevarul.ro.

Raicu a recunoscut însă, că au existat şi opţiuni personale ale unor consilieri PDL care au fost de acord cu această decizie, dar că din punct de vedere politic nu au putut să fie de acord.

Cu o capacitate de 55.600 de spectatori, Arena Naţională este cel mai mare stadion din ţară şi primul stadion de elită UEFA din România, succedat de Cluj Arena. Construcţia arenei, al cărei proprietar este Primăria Municipiului Bucureşti, a fost finalizată în august 2011, având un cost total de aproximativ 234 milioane de euro.

În 2012 arena a găzduit Finala UEFA Europa League, aceasta fiind prima finală europeană găzduită de România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite