Bucureştiul de sub gunoaie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii plătesc 7 primari, 7 consilii şi 7 administraţii. Ai crede că este cel mai ingrijit oraş din Europa. Dacă eşti turist şi mergi în centru chiar poţi fi păcălit. Nu încerca să ajungi la periferie.

Am străbătut săptămâna trecută 8 kilometri prin Bucureşti în munca de cercetare pentru identificarea soluţiilor de amenajare a unor Drumuri Verzi în Bucureşti. Cred că este bine că încă mă mai surprinde faptul că acest oraş nu are nişte administratori competenţi. Nu vreau să ajung în situaţia lor, în care să mi se pară firesc ca oraşul să fie plin de gunoaie.

Anual, bugetul oraşului depăşeşte 1 miliard de euro. Este o sumă colosală. Însă uşurinţa cu care se irosesc banii face ca suma să fie insuficientă. Cea mai mare parte din bani se duce pe subvenţii, pentru a masca ineficienţa sistemului. Iar ce mai rămăne se împarte între multe proiecte inutile: borduri, supra-borduri, ziduri (mici, mari si foarte mari), panseluţe, pasaje la costuri înzecite, firme de pază care supraveghează poliţia, firme care udă asfaltul, firme care sistematizeaza traficul (dirijat de poliţişti), etc

Mai jos o să vedeţi imagini care ilustrează un traseu de 8 kilometri prin Bucureşti.

Aparent, o să vedeţi 8 kilometri cu gunoi.

Administratorii oraşului că o să vă spună că vedem nesimţirea unor cetăţeni.

Eu o sa spun că o să vedeţi modul în care este administrat acest oraş.

Dacă ne imaginăm că acest oraş ar avea nişte gospodari in administraţie, cei 8 kilometri, ilustraţi în imaginile de mai jos, reprezintă oportunitatea de a realiza repede şi ieftin cea mai bună infrastructură din lume pentru pietoni şi biciclişti.

Drumuri Verzi în Bucureşti este prima retea de drumuri dedicata pietonilor* si biciclistilor din Bucuresti. Până acum, au fost identificate soluţii pentru realizarea a peste 41 de kilometri de piste şi alei pietonale, total separate de traficul rutier. Soluţiile propuse de voluntari au oferit posibilitatea creşterii numărului de locuri de parcare pentru riverani şi crearea de benzi dedicate transportului public.

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR

*spatiul dedicat pietonilor va fi accesibil tuturor categoriilor de persoane cu dizabilitati temporare sau permanente


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite