Bucureşti: Bătrâna „Pericol public” abandonată în bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teama unor locatari dintr-un bloc de pe Şoseaua Colentina că ar putea sări în aer din cauza unei femei care şi-a pierdut complet minţile nu a fost spulberată nici de autorităţile locale.

 Sorina Leahu (74 de ani), diagnosticată cu Alzheimer în formă foarte gravă, nu poate fi scoasă din apartament şi dusă într-un spital din cauză că sora ei, care îi este tutore, nu îşi dă acordul. „Să fie clar: nu o internez pentru asistenţă continuă! Şi da, recunosc faptul că nu sunt în relaţii tocmai bune cu sora mea. De aceea o şi evit”, a spus ieri Rodica Radu, sora Sorinei.

Tutorele a fost descoperit de către reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, în urma publicării unor articole legate de situaţia pensionarei Leahu în ziarele „Adevărul de Seară” şi „Adevărul”. Suprinzător este faptul că atât Delia Horvath, o vecină care se ocupa de bolnavă, cât şi autorităţile locale ştiau şi declarau că Rodica Radu locuieşte de ani buni în Statele Unite.

Odată cu sesizarea publică făcută de către locatarii care se gândeau că vecina lor, Sorina Leahu, ar putea da drumul la gaze sau că au ar putea cauza alte nenorociri, Rodica Radu a apărut la Primăria Sectorului 2. Femeia intenţiona să facă trei precizări şocante: faptul că locuieşte dintotdeauna în Bucureşti, în cartierul Pantelimon, că nu este în relaţii tocmai bune cu sora ei, şi că nu o va interna niciodată pe sora ei în vreun spital.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite