Încep reducerile de vară. Bucureştenii pot cumpără haine la preţuri reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep reducerile de vară FOTO Arhivă
Încep reducerile de vară FOTO Arhivă

Încep reducerile de vară, iar bucureştenii amatori de shopping pot profita de preţuri reduse la îmbrăcăminte şi încălţăminte până la sfârşitul lunii octombrie. Startul la reduceri va fid at la începutul lunii august, după cum au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

În acest context, marile lanţuri de magazine şi alţi comercianţi care intenţionează să aplice reduceri la produsele sezoniere pe care le comercializează trebuie să depună notificări de soldare la Primăria Sectorului 1 cu cel puţin 15 zile înainte de a începe reducerile.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresată administraţiei locale. De asemenea, acelaşi act normativ precizează că „vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea ”soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul“.

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 9-13 sau pot trimite documentaţia prin poştă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marţi, joi: 08.30 – 18.30; miercuri, vineri: 08.30 - 16.30.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 01.08.2014–31.10.2014 pentru produsele de primăvară - vară. În acest interval, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive etc).

Formularele notificării vânzărilor de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. 99/2000, cuprinsul acesteia constând în: datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor de soldat, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Nerespectarea dispoziţiilor legale generale privind vânzările de soldare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vânzări de soldare fără notificare se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite