3500 de pietoni au fost sancţionaţi în Chişinău în anul 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de patrulare au sancţionat 3500 de pietoni pe parcursul anului trecut. Încălcările ţin de ignorarea semnalelor de dirijare a traficului rutier, traversarea străzii la culoarea roşie a semaforului, traversarea în locuri neautorizate, generând astfel o situaţie de accident. Valoarea amenzilor aplicate variază între 100 şi 400 de lei, transmite IPN.

34, 5% (884 de accidente) din numărul total al accidentelor ţin de accidentarea pietonilor a declarat Uliana Catan, ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Uliana Catan. Acestea s-au soldat cu decesul a 96 de oameni. Copiii au fost implicaţi în 411 accidente rutiere, în rezultatul cărora şi-au pierdut viaţa 20 dintre aceştia.

În 77,8% din cazuri pietonii au suferit din vina şoferilor. Restul accidentelor s-au produs din vina pietonilor. În municipiul Chişinău au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor – 56%.

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, pe parcursul anului 2014 au fost înregistrate 2 564 de accidente rutiere, soldate cu 324 persoane decedate şi peste 3 mii de persoane traumatizate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite