Vlad Plahotniuc a demisionat din funcţia de preşedinte al PDM: Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, dar nu cu colegii din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Plahotniuc a anunţat luni, 24 iunie, că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi că nu intenţionează să mai candideze la această funcţie. Plahotniuc consideră că prin lipsa sa la conducerea formaţiunii, partidele proeuropene vor accepta pe viitor o alianţă cu PDM.

„Partidele proeuropene din Parlament spun că au refuzat dialogul cu Partidul Democrat din cauza că au o problemă cu mine, eu fiind preşedintele partidului. Vreau să îndepărtez acest obstacol pentru viitor şi vin cu o decizie prin care să fie clar că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om, nu este dependent de mine. Mi-am depus astăzi mandatul de preşedinte al partidului şi le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere şi a aproba un nou program politic”, a declarat Vlad Plahotniuc într-o postare pe Facebook.

Acesta a precizat că a luat decizia respectivă „şi pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziţie, un proiect care să fie elaborat după noile realităţi, de o nouă echipă de conducere”.

Vlad Plahotniuc a spus că PDM „este ţinut acum sub o presiune uriaşă, din cauza că unii şi-au greşit ţinta”.

„Vor să se lupte cu mine, dar o fac cu partidul, ceea ce consider că nu este bine atât pentru PDM, cât şi pentru partidele pro europene din actuala alianţă”, a menţionat Plahotniuc

El a subliniat că Partidul Democrat a ajuns în opoziţie pentru că a luat decizia de a nu face alianţă cu Socialiştii lui Igor Dodon, partid care „încerca să impună o agendă străină ţării noastre, contrară intereselor cetăţenilor moldoveni”.

„Dacă pentru asta trebuie să plătească politic, partidul trebuie să fie gata să-şi asume acest lucru şi să meargă înainte cu demnitate. Timpul va demonstra că decizia noastră a fost cea corectă într-o situaţie care ar fi putut pune sub risc pe termen lung Republica Moldova şi pe cetăţenii ei”, a spus Plahotniuc.

În opinia sa, „una este însă să plătească partidul preţul politic pentru decizia asta, alta este să existe abuzuri şi răfuieli împotriva oamenilor din partid şi a funcţionarilor din diferite instituţii ale statului, care nu au nicio afiliere cu partidul”.

„Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de ţintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid, cu colegii din fracţiunea parlamentară a partidului, care desigur, chiar dacă nu sunt la guvernare, au un rol foarte important în menţinerea stabilităţii, independenţei şi a vectorului euroatlantic de dezvoltare a ţării”, a afirmat Plahotniuc.

Cât ţine de mandatul de deputat, Plahotniuc susţine că „acest mandat vizează în primul rând respectarea votului pe care l-au dat oamenii, fiind mandatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în Moldova, la alegerile din februarie”. 

„Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni şi orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparţine cetăţenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva”, a accentuat Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite