VIDEO Replica directorului Institutului Naţional al Justiţiei pentru Maia Sandu: „Studiaţi legea. Nu deţineţi competenţă să-mi cereţi demisia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Institutului Naţional al Justiţiei, Diana Scobioală, a declarat că instituţia pe care o conduce nu este în competenţa Guvernului, iar prim-ministra Maia Sandu nu este în drept să-i ceară demisia, subliniind că şefa Guvernului ar trebui să studieze legea înainte să solicite demisia conducerii INJ.

„Am aflat că intenţionaţi să midificaţi legea şi să plasaţi INJ sub controlul Guvernului. Este o practică asiatică şi vine în contradicţie cu principiile puse la baza fondării instituţiei”, a declarat Diana Scobioală într-un mesaj video publicat pe pagina oficială a INJ.

Referitor la afirmaţiile Maiei Sandu cu privire „la practicile de mituire în instituţie admise atât la admitere, cât şi la absolvire”, Diana Scobioală a spus că sunt declaraţii nefondate şi neprobate. Directorul INJ a menţionat că de când a preluat şefia INJ a implementat admiterea electronică, menită să excludă fenomenul corupţiei. 

Premierul Maia Sandu a solicitat demisia conducerii Institutului Naţional al Justiţiei (INJ), instituţie responsabilă de formarea iniţială a candidaţilor la funcţia de judecător şi procuror, pe motiv că instituţia nu şi-a atins scopul, „dacă analizăm situaţia catastrofală din justiţie”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite