Sergiu Mocanu: Dacă Socialiştii obţin majoritatea parlamentară, Plahotniuc va anula rezultatele alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Partidul Socialiştilor are şanse mari să câştige alegerile parlamentare din 24 februarie, pentru că o bună parte din moldoveni consideră că partidele proeuropene sunt vinovate de furtul miliardului şi vor dori să se revanşeze pe forţele de dreapta. Însă, potrivit lui Mocanu, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, nu se va resemna cu înfrângerea şi va anula rezultatele scrutinului.

Sergiu Mocanu a afirmat, la emisiunea „Adevărul Live”, că Vlad Plahotniuc are persoane fidele atât pe lista PSRM, cât şi a Blocului ACUM, care vor trece după alegeri în majoritatea parlamentară formată de PDM.

Pe de altă parte, Mocanu nu exclude că Socialiştii ar putea lua atât de multe mandate parlamentare, încât Plahotniuc să nu poate fi ajutat nici de Socialiştii care vor trece de partea sa. În aşa caz, Plahotniuc ar fi decis să anuleze rezultatele alegerilor şi meargă la anticipate, decât să piardă puterea.

Liderul Antimafie vede un scenariu pesimist şi în cazul în care Plahotniuc reuşeşte să adune o majoritate parlamentară. În asemenea situaţie, Igor Dodon, fiind impus de Rusia, va respinge candidatura majorităţii parlamentare a Democraţilor.

Din acest motiv, Mocanu consideră că după 24 februarie, Republica Moldova va fi cuprinsă de o mare criză politică, pe motiv că există riscul alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite