PL: Candidatul unic al lui Plahotniuc poate fi convenit doar de PD, PSRM, PCRM, PN şi PPEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

După ce PAS şi PPDA au respins propunerea liderului PDM, Vlad Plahotniuc, ca partidele proeuropene să desemneze un candidat comun pentru alegerile anticipate din Chişinău, dar cu participarea democraţilor, liberalii anunţă că şi ei se distanţează de Plahotniuc.

„În urma alegerilor locale din anul 2015, Primăria municipiului Chişinău era condusă de Dorin Chirtoacă, reales a treia oară în calitate de primar general, pentru un mandat de 4 ani. Începând cu septembrie 2015, la doar două luni de la alegeri, la comanda lui Vladimir Plahotniuc, PD-PSRM-PCRM-PPEM-PN s-au unit în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) în vederea blocării activităţii primarului ales, inclusiv prin organizarea de referendumuri pentru demiterea sa”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.

Potrivit liberalilor, candidatul unic al lui Vladimir Plahotniuc „poate fi convenit de PD doar cu acele partide, menţionate mai sus, cu care s-a unit în CMC împotriva primarului ales, Dorin Chirtoacă, a PL-ului, dar şi a cetăţenilor care l-au votat”.

Liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a declarat marţi, 6 martie, că formaţiunea sa nu va înainta un candidat pentru alegerile anticipate din Chişinău, dar va sprijini un candidat comun al partidelor proeuropene, chiar dacă acesta va fi rivalul său, Andrei Năstase.

Vlad Plahotniuc a precizat că va susţine candidatul comun cu cele mai mari şanse, propus de PPDA, PAS, PL şi PPE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite