Pe lângă alegeri parlamentare, pe 24 februarie va avea loc şi un referendum consultativ în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie, va avea loc şi referendumul republican consultativ în Republica Moldova. Parlamentul a aprobat, în şedinţa de vineri, 30 noiembrie, hotărârea privind desfăşurarea plebiscitului, cu votul a 53 de parlamentari, transmite IPN.

Referendumului vor fi supuse două întrebări. Alegătorii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu   reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61. De asemenea, aceştia vor răspunde la întrebarea „Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile sale?”. Vor exista două opţiuni de alegere – pentru şi contra.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării şi se remite Comisiei Electorale Centrale pentru asigurarea desfăşurării referendumului republican consultativ în conformitate cu Codul Electoral.

Iniţiativa vine ca urmare a anunţului despre referendum făcut acum mai bine de două săptămâni, de către liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite