Partidul Democraţia Acasă va participa la următoarele alegeri, inclusiv pe circumscripţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democraţia Acasă va participa la următoarele alegeri parlamentare, inclusiv pe circumscripţii uninominale. Despre aceasta a anunţat liderul formaţiunii, Vasile Costiuc, în cadrul emisiunii „Butonul roşu” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Liderul PDA spune că cel mai probabil formaţiunea nu va avea reprezentanţi în fiecare circumscripţie, dar numai acolo unde are echipe. Vasile Costiuc spune că partidul va participa la scrutin inclusiv pentru că unii membri îşi doresc să participe şi la următoarele alegeri locale din 2019 şi, respectiv, partidul trebuie să rămână în vizorul cetăţenilor.

Membrul Convenţiei euro-unioniste Anatol Ţăranu a menţionat că structura din care face parte este în căutarea soluţiei optime pentru participarea la următoarele alegeri parlamentare. Participarea la scrutin nu este un obiectiv sine-qua-non pentru Convenţie.

„Convenţia are obiectivul strategic cultivarea, implementarea şi consolidarea identităţii româneşti în spaţiul românesc la est de Prut. Aici avem o problemă foarte serioasă cu identitatea”, spune Anatol
Ţăranu.

Secretarul general al Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan, consideră că în prezent în Republica Moldova sunt două forţe distincte: opoziţia consolidată proeuropeană antioligarhică şi guvernarea.

„Dacă vrem să scăpăm ţara de cei de la guvernare, atunci trebuie să ne consolidăm. Mă surprinde faptul că mai sunt analişti politici, lideri de partide care consideră că mai poţi face coaliţie cu actuala guvernare ,pentru că în felul acesta nu mai schimbăm nimic în ţară”, spune Chiril Moţpan.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru data de 24 februarie 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite