Lupu ştie câţi deputaţi PLDM vor susţine noua majoritate parlamentară de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În PLDM sunt deputaţi care sunt gata să susţină o alianţă pro-europeană, însă aceştia sunt şantajaţi din interior, a declarat preşedintele PD, Marian Lupu, într-un interviu pentru Infotag.

„Sunt o parte dintre deputaţi, cu unii am vorbit, care sunt gata să susţină o alianţă pro-europeană la guvernare, pentru că ei înţeleg cât de periculos e jocul pe care PLDM îl face acum. Pe de alta parte, aceşti deputaţi sunt şantajaţi din interior: li se transmite că dacă vor spune public că sunt pregatiţi să susţină o nouă alianţă pro-europeană, vor fi numiţi trădători, vânduţi şi în toate felurile”, crede liderul PDM.

Totodată, Marian Lupu spune că a încetat să mai vorbească despre PLDM ca un partid, pentru că acolo sunt mai multe grupări care au viziuni diferite. În interviu, acesta specifică că a greşit atunci când a lansat către PLDM mai multe invitaţii pentru a participa la negocieri. „Îmi asum în numele PDM greşeala de a fi lansat, eu personal, mai multe invitaţii către Valeriu Streleţ şi PLDM, prin care i-am chemat la negocieri. Nu am primit nici un răspuns”, subliniază Lupu pentru Infotag.

De asemenea, în opinia liderului democrat, conducerea PLDM este formată din oameni iresponsabili. „Nişte oameni politici, pe care eu personal îi consider iresponsabili, îşi imaginează că partidele pro-europene şi moldovenii o să aştepte toată viaţa după frustrările lor personale. Aici mă refer la cei din fruntea PLDM. Noi vom debloca situaţia din ţară, dar ei vor rămâne mereu cu imaginea unui partid iraţional”, precizează Marian Lupu.

Tot el spune că a auzit că PLDM vrea să vină din nou la negocieri, dar cu condiţii care ar viza câteva instituţii care ar putea facilita eliberarea lui Vlad Filat şi blocarea dosarului BEM, ceea ce ar fi „o naivitate din partea lor”.

Amintim că, după arestarea deputatului Vlad Filat şi demiterea Guvernului Streleţ de către fracţiunile PSRM, PCRM şi PD, liderul democraţilor a anunţat necesitatea creării unei noi majorităţi parlamentare, care să includă deputaţii din „grupul Leancă”, dar şi cei cu „viziuni pro-europene”. La rândul lor, cei din PLDM au anunţat că intră în opoziţie şi nu au de gând să mai negocieze cu PD, partid pe care îl consideră vinovat de acaparea instituţiilor statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite