Liderul PLDM este deschis către formarea unei coaliţii majoritare cu Partidul Liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat are toată deschiderea şi înţelegerea că trebuie să acţionăm împreună cu Partidul Liberal, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

Preşedintele PLDM şi-a argumentat declaraţia prin situaţia geopolitică din regiune. „Noi avem nevoie de vot majoritar în Parlament. Nu pentru PLDM, dar pentru binele ţării. Noi avem războiul din Ucraina şi nu este exclus că ar putea să se extindă, să apară acei omuleţi verzi şi prin Transnistria. Ceea ce se întâmplă în Găgăuzia nu trebuie să fie un spectacol la care să ne uităm. Noi trebuie să asigurăm ca nu cumva Găgăuzia să fie acea platformă pentru acea invazie. Trebui să asigurăm securitatea informaţională şi economică a ţării. Avem nevoie de stabilitate”, a mai spus Filat.

Liderul liberal democrat a declarat că nu există nicio alianţă cu PCRM, comuniştii „doar au votat pentru organele de conducere ale Parlamentului şi Guvernul. Aş fi vrut s-o facă PL. Noi am fost nevoiţi să constituim această coaliţie minoritară. Nu puteam să lăsăm spitalele fără medicamente sau să ajungă dolarul să coste o sută de lei”.

Întrebat despre vizita lui Vlad Plahotniuc şi a lui Iurie Leancă la sediul PL în ajunul tentativei de votare a guvernului Leancă, Filat a spus că a aflat despre această vizită cu puţin înainte de a fi efectuată. „Nu m-au informat şi nici nu s-au sfătuit cu mine. N-am ştiut nici de propunerile celor doi făcute liberalilor. De fapt, eu m-am străduit şi am făcut tot posibilul să nu încurc procesului de negocieri”, a declarat Vlad Filat.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite