Deputaţii PL, din nou se adresează Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Deputaţii Partidului Liberal a depus marţi, 19 septembrie, o sesizare la Curtea  Constituţională prin care solicită se fie declarate neconstituţionale articolele 33 şi 34 din Legea privind administraţia publică locală, care se referă la suspendarea primarilor, precum şi art. 177 din Codul Electoral, care se referă la motivele pentru care poate fi organizat un referendum privind revocarea din funcţie a primarului, transmite IPN.

Potrivit vicepreşedintelui PL, Valeriu Munteanu, cazul lui Dorin Chirtoacă scoate la iveală mai multe carenţe ale legislaţiei şi demonstrează că primarii sunt extrem de vulnerabili în faţa „aparatului coercitiv al statului”. 

„Nu vom găsi în Europa niciun exemplu de ales local, votat de comunitate, care să poată fi suspendat de o autoritate publică”, a declarat Valeriu Munteanu.

Vicepreşedintele PL a mai spus că liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, a înaintat un demers către Comisia Electorală Centrală, prin care a informat instituţia despre sesizarea depusă şi a cerut să suspende procesul de luare a unei decizii vizavi de referendum până la un răspuns oferit de Curtea Constituţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite