Declaraţie: Viitorul primar de Chişinău va trebui să lupte împotriva corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Viitorul primar al municipiului Chişinău va trebui să lupte împotriva schemelor de corupţie, dar şi să ştie cum să apere interesele chişinăuienilor într-un stat capturat. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi spune că viitorul primar va trebui să înceapă de la înţelegerea schemelor de corupţie şi apoi eradicarea lor. 

În opinia lui, problema corupţiei este una fundamentală şi aici este binevenită experienţa de jurist a candidatului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. 

„Partidul Acţiune şi Solidaritate va pune umărul la aceste acţiuni pentru că avem şi noi în echipă jurişti buni”, a subliniat Mihai Popşoi.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Liviu Vovc este de părere că în funcţia de primar al capitalei este nevoie de o persoană care să cunoască şi să ştie cum într-un stat capturat să apere interesele cetăţenilor din Chişinău.

O problemă importantă, în opinia lui, este Planul urbanistic general, care trebuie actualizat. 

„Este nevoie de a începe de aici pentru a stopa construcţiile ilegale şi pentru a nu admite ca persoanele care doresc să-şi pună bani în buzunar să aibă pe unde să se eschiveze. Planul urbanistic general este o Biblie a municipiului şi este nevoie de actualizarea lui pentru ca primarul general să poată lupta”, a declarat Liviu Vovc.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că construcţiile ilegale din municipiul Chişinău constituie una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta viitorul primar, eventual lipsit de sprijin în Consiliul Municipal Chişinău. Potrivit lui, municipalitatea are nevoie de un primar luptător aprig împotriva corupţiei, un răzvrătit împotriva sistemului. 

O altă abordare invocată de Corneliu Ciurea spune că un primar ar fi fost bine să se preocupe de problemele oraşului şi să fie în stare să construiască o comunicare cu diverse autorităţi.

Turul doi al alegerilor locale în municipiul Chişinău va avea loc pe 3 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite