Curăţenie la vârf în PCRM: Tkaciuk, Petrenco şi Muntean au fost excluşi din comitetul central al partidului: „Nu înţelegem motivele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marc Tkaciuk (stânga) era considerat ideologul Partidului Comuniştilor condus de Vladimir Voronin (dreapta). FOTO: Adevărul
Marc Tkaciuk (stânga) era considerat ideologul Partidului Comuniştilor condus de Vladimir Voronin (dreapta). FOTO: Adevărul

Trei dintre membrii importanţi ai PCRM, Marc Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean, au fost excluşi din Comitetul Central al Partidului Comuniştilor, decizia fiind votată la şedinţa plenară de astăzi a PCRM, la propunerea liderului formaţiunii, Vladimir Voronin.

Tkaciuk şi Petrenco au fost excluşi din Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al PCRM, iar Iurie Muntean şi-a pierdut funcţia de secretar executiv al formaţiunii. 

Potrivit Inprofunzime.md, şedinţa nu s-a lăsat fără scandal. Un cetăţean care face parte din Mişcarea Antifa, prezent la şedinţă, a fost dat afara după ce s-a ridicat şi a început să strige: „Moldova fără oligarhi”.


Mark Tkaciuk a declarat că nu i s-a oferit şansa de a-şi expune părerea faţă de colegii de partid şi că nu întelege care sunt motivele pentru care Voronin a propus excluderea sa din partid.

Tkaciuk spune că decizia liderului PCRM este ilegală şi că acest lucru se poate face doar la Congresul partidului. În acelaşi timp, comunistul crede că totuşi va fi demis.

Grigore Petrenco, citat de Pro TV, a declarat că nici el nu ştie care sunt motivele pentru care Vladimir Voronin a propus să fie exclus, dar şi că este de acord cu declaraţiile făcute ieri de comunistul Mark Tkaciuk, care a menţionat că PCRM urmează să fie cumpărat de oligarhi.

Vladimir Voronin a declarat că cei trei au fost eliberaţi din conducerea partiduluui deoarece „au fost nereguli în activitatea lor“. „PCRM se pregăteşte de alegeri patrlamentare şi înainte de o asemenea luptă trebuie de văzut cum e pregătit partidul“, a comentat pentru presă liderul comuniştilor. El a refuzat să spună cine le va lua locul celor trei, dar a precizat că formaţiunea „are o echipă foarte bună“.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite