Andrian Candu, decorat de Liviu Dragnea cu cea mai mare distincţie a Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut întrevederi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, marţi 27 noiembrie, la Bucureşti, unde speakerul efectuează ultima vizită oficială din actualul mandat. Oficialul moldovean a fost decorat de către Liviu Dragnea cu distincţia „Colanul Parlamentului”, cea mai înaltă distincţie a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament, Andrian Candu a mulţumit omologilor săi pentru sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova şi suport pentru proiectele derulate în ultimii ani în ţara noastră. Totodată, Andrian Candu a vorbit despre necesitatea multiplicării proiectelor care aduc beneficii durabile dezvoltării Republicii Moldova.

În particular, preşedintele Parlamentului s-a referit la proiectele de interconexiune energetică şi proiectele de susţinere a investiţiilor.

În cadrul întâlnirilor au fost abordate teme legate de viitoarea preşedinţie a României la Consiliul UE, subiecte legate de securitate şi măsuri în faţa riscurilor hibride. Părţile au discutat despre un program de susţinere puternică a Republicii Moldova din partea României care ar putea fi lansat anul viitor.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României au subliniat, la rândul lor, susţinerea perspectivei europene a Republicii Moldova şi reformelor interne pe traiectoria de integrare europeană a ţării.

Discuţiile au vizat alegerile parlamentare din februarie anul viitor, Andrian Candu subliniind determinarea autorităţilor de a asigura un scrutin democratic şi corect, conform standardelor internaţionale. Preşedintele Parlamentului a invitat membrii Parlamentului României să participe în cadrul misiunilor internaţionale de monitorizare a alegerilor parlamentare din anul viitor.

La finalul întrevederilor, preşedintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului şi cea a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi a înmânat Medalia Democraţiei lui Călin Popescu Tăriceanu şi lui Liviu Dragnea pentru contribuţii remarcabile la aprofundarea relaţiilor de prietenie dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru merite deosebite în dezvoltarea relaţiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite