Alexandru Tănase: Lupta pentru Primărie se va da între candidatul stângii şi cel care va reuşi să capteze atenţia pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase afirmă că lupta în alegerile locale din Chişinău se va da „între candidatul stângii şi cel care va reuşi să capteze atenţia pe dreapta mai bine decât ceilalţi”.

Alexandru Tănase consideră că „mai puţin contează cine este candidatul socialiştilor”. 

„Electoratul Partidului Socialiştilor votează foarte coagulat o persoană care simbolizează opţiunea proestică. În cazul de faţă, fie că este vorba de domnul Ceban sau de o altă persoană care ar putea fi nominalizată, are exact aceleaşi şanse. Nu cred că are vreo importanţă carisma personală, nu în funcţie de acest detaliu se construiesc opţiunile electorale în Chişinău”, a declarat fostul preşedinte al Înaltei Curţi la emisiunea „Adevărul Live” de pe adevarul.ro.

În opinia sa, o eventuală victorie a socialiştilor în alegerile din Chişinău „îi va avantaja în mod clar în viitoarea campanie parlamentară”. 

„Ca regulă, alegătorii de stânga sunt oameni în vârstă, foarte disciplinaţi. Ei nu ezită să meargă mai întâi la votare şi apoi să se ocupe de treburile casnice. Pe când, tineretul, care este forţa pe care mizează mult partidele de dreapta sau de centru-dreapta preferă să meargă la frigărui sau manifestă un soi de apatie”, a subliniat Tănase.

Întrebat care este bazinul electoral al Silviei Radu, ea fiind singurul candidat independent lansat în cursă, Tănase a precizat că doar electoratul lui Ion Ceban este mai uşor de identificat, pe când ceilalţi candidaţi luptă pentru acelaşi electorat, de dreapta, proeuropean.

El a mai spus că niciun candidat nu s-a distanţat de politica partidelor pe care le reprezintă. 

„Trebuie să ţinem cont de faptul că, în toamnă, vom avea alegeri parlamentare ordinare. Cei care vor lua un scor important în această campanie (locală) într-un fel sau altul vor merge în campania parlamentară şi este absolut clar că acest rezultat poate fie să-i ajute sau, dimpotrivă, să-i defavorizeze dacă va fi un scor prost”, a accentuat ex-preşedintele CC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite