Aleksandr Lukaşenko nu exclude riscul unui război civil în Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, nu exclude riscul începerii unui război civil în Belarus, dacă protestele stradale organizate de opoziţie vor continua.

Aleksandr Lukaşenko consideră că războiul civil este inevitabil dacă în societate vor creşte tensiunile între cetăţenii care împărtăşesc viziuni politice diferite. Totuşi, Lukaşenko a accentuat că nu va admite începerea unui război civil. Preşedintele belarus a menţionat că este conştient că nu totul este ideal în ţară, dar a remarcat că cel puţin nu există „hoţie şi fărădelege” şi a subliniat că acest lucru trebuie apreciat.

Liderul de la Minsk a spus că nu se ţine cu orice preţ de putere, pur şi simplu nu vrea să le permită „forţelor de alternativă să rupă ţara în bucăţi”. „Eu vreau să apărăm ceea ce am creat în aceşti 25 de ani. Noi din ruine am ridicat ţara”, a adăugat Lukaşenko, citat de Belta.by.

Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, dintre care pe ultimii 26 i-a petrecut la conducerea Belarusului, se confruntă cu o contestare fără precedent în urma unor alegeri controversate la 9 august, în care a ieşit învingător cu 80% din voturi.

El a refuzat, până acum, orice concesie şi denunţă un complot occidental.

Zeci de mii de belaruşi au protestat din nou, în weekend, cerând demisa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Pentru a-i speria, acesta a scos trimis tancurile pe străzi, iar el s-a afişat din nou cu o armă în mână.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite