Adrian Candu, după consultările cu Maia Sandu: A fost o formalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu FOTO IPN
Andrian Candu FOTO IPN

Liderul grupului „Pentru Moldova”, Andrian Candu, susţine că deputaţii s-au prezentat la consultări cu preşedintele Maia Sandu din respect pentru instituţia prezidenţială şi că aceste consultări sunt doar o formalitate, ca ulterior Curtea Constituţională (CCM) să fie întrebată dacă sunt circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului, transmite IPN.

Andrian Candu a mai spus că discuţiile de astăzi reprezintă o mimare, un joc politic, de interes. În cadrul întrevederii a adus argumentele partidului pe care-l reprezintă –că acum nu sunt circumstanţe pentru dizolvarea Parlamentului şi că, dacă se va ajunge la anticipate, cel puţin şase luni trebuie să existe un guvern anti-criză.

„Considerăm că totul a fost o simulare, o mimare şi, de fapt, nimic, nimic adevărat.  Trei luni de zile, majoritatea timpului a fost folosit de Maia Sandu nu pentru a găsi soluţii, dar pentru a bloca”, a adăugat deputatul.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are programate pentru astăzi consultări cu grupurile parlamentare în sensul art.85 alin.(1) din Constituţie, care prevede că, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite