Ştefan Gligor, despre o eventuală coaliţie a dreptei cu Renato Usatîi: Trebuie de încercat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Gligor FOTO IPN
Ştefan Gligor FOTO IPN

Liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, se arată sceptic că Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) va obţine o majoritate parlamentară după alegerile din 11 iulie. Potrivit lui Gligor, electoratul din Republica Moldova este mult prea divizat pentru ca vreo formaţiune să mai poată guverna singură, transmite IPN.

Gligor spune că dacă va exista certitudine că formaţiunea lui Renato Usatîi îşi doreşte reformarea justiţiei, atunci PAS ar putea face o alianţă postelectorală cu această entitate politică.

„Marea mea îngrijoare este că PAS nu va reuşi să obţină de unul singur majoritatea: există centrul eşichierului, câteva zeci de procente pentru care nu a fost formulată o ofertă credibilă, şi drept rezultat, chiar dacă PAS va obţine multe voturi, nu va reuşi să schimbe nimic. Nu poţi lua, într-o ţară cu un electorat atât de diferit, o majoritate parlamentară”, a spus Ştefan Gligor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Gligor nu exclude o alianţă dintre forţele de dreapta în viitorul Parlament şi formaţiunea condusă de Renato Usatîi. Potrivit liderului partidului Schimbării, dacă se va ajunge la un consens privind reformarea justiţiei, atunci o alianţă cu formaţiunea lui Renato Usatîi ar fi posibilă.

„Dacă aceşti oameni nu-şi doresc conservarea acestei stări de degradare şi tolerarea faptului că Republica Moldova este o mare operaţiune de contrabandă, dacă Renato Usatîi vrea să facă într-adevăr ceea ce declară şi nu spune anumite lucruri doar pentru a obţine raiting, da, trebuie de încercat”, a mai spus Ştefan Gligor.

Cât priveşte participarea Partidului Schimbării la alegeri, Gligor a declarat că formaţiunea sa va depune dosarul la CEC, dar nu exclude faptul că partidul s-ar putea retrage din cursă.

Partidul Schimbării, condus de Ştefan Gligor, a fost înregistrat oficial în martie 2021. Până în prezent, 8 entităţi politice şi-au depus dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în calitate de concurenţi electorali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite