Malvina, vacanţă de vis în Orient
0Prezentatoarea Jurnalului de dimineaţă de la TVR a petrecut în China şi în Thailanda un concediu de aproape o lună. Ea spune că de-acum înainte va pleca la fiecare început de an într-un loc cald.
Malvina Cervenschi spune că vacanţa petrecută împreună cu soţul ei, Bogdan, a fost cea mai lungă din viaţa ei, dar şi o adevărată experienţă. „Cu un an înainte nu am fost plecată aproape nicăieri şi am vrut să compensez", povesteşte zâmbind prezentatoarea care în octombrie a împlinit 30 de ani.
„A fost foarte frumos şi cald, dacă e să ne raportăm la vremea de aici. Am pornit spre Thailanda, la Koh Samui, o insulă din arhipelag despre care se spune că ar fi cea mai interesantă pentru turişti."
Discrepanţa dintre vegetaţia superbă şi sărăcia oamenilor au impresionat-o cel mai mult: „Sunt extrem de muncitori, foarte dedicaţi turiştilor, foarte amabili, însă cu ei înşişi nu par deloc atenţi, trăiesc într-o oarecare dezordine şi cred că acest lucru se datorează faptului că muncesc foarte mult şi nu mai au timp să se ocupe de ei", explică Malvina, punând accentul pe faptul că tot ceea ce fac ei pare extrem de simplu tocmai pentru că e singura modalitate a lor de a câştiga bani.
„Am fost pentru prima dată în China şi trebuie să recunosc că am fost şi mirată şi impresionată de ce am văzut acolo, de comportamentul oamenilor. Am citit mai multe despre ei. Stând acolo doar o săptămână, nu mi-am putut explica de ce muncesc atât de mult, de ce sunt atât de primitivi. Cu toate că au realizat atâtea şi muncesc de dimineaţa până seara, ei nu există pentru ei înşişi, sunt ca nişte animăluţe, un fel de roboţi, şi îţi poţi da seama de asta din felul în care merg, mănâncă, vorbesc, se comportă sau circulă", explică Malvina.
O concluzie la care a ajuns tânăra prezentatoare după ce a petrecut mai mult timp acolo a fost că pentru chinezi cea mai importantă este familia: tot ceea ce fac este pentru familie, iar tinerii care au terminat o facultate şi încep să lucreze le trimit salariul părinţilor.
Probleme cu mâncarea condimentată
Şi dacă tratamentele SPA au relaxat-o, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre mâncarea asiatică. „După primele două zile în Thailanda m-am blocat. N-am mai putut să mănânc absolut nimic în afară de fructe şi peşte alb. Mâncarea arată extraordinar, ei au o cultură pentru asta, însă nu mi-au priit mie toate acele condimente, arome, combinaţii", povesteşte ea zâmbind puţin stingher. Mâncărurile principale servite au la bază orez şi noodles, adică paste făcute din orez, dar şi peşte, iar toate sunt servite cu sosuri foarte picante şi aromate.
Dintre toate oraşele pe care le-a vizitat, cel mai mult i-a plăcut Hong Kong. „Este o metropolă, un oraş fabulos. Am fost în mai multe oraşe mari, printre care şi New York, însă Hong Kong m-a impresionat prin tot ce au reuşit ei să construiască acolo, prin cum se îmbină partea asiatică cu amprenta pe care au lăsat-o englezii în tot acel timp în care insula a fost colonie engleză. Te uiţi şi îţi dai seama că totul e făcut cu cap. Au zone de shopping cunoscute, oraşul e înţesat de malluri, iar preţurile sunt relativ mari faţă de Europa, dar nu exagerate."
Cea mai relaxantă perioadă a concediului au fost cele zece zile petrecute în Thailanda, timp în care au fost aproape zilnic pe malul Oceanului. „Sunt mai multe tipuri de plaje. Insula e foarte mare şi poţi alege ce tip de plajă ţi se potriveşte cel mai bine, în funcţie de cum îţi place marea, mai agitată sau mai liniştită, sau în funcţie de ceea ce doreşti să vezi în jur. Sunt locuri în care localnicii îţi aduc ananas şi banane şi te roagă să le dai voie să-ţi facă masaj sau manichiura", povesteşte Malvina amuzată. Pentru cei care doresc să încere diverse sporturi de apă, aici există şi o plajă specială pentru kiteboarding, unde vântul bate mai puternic. Pe insulele din Thailanda totul este foarte ieftin.
„Poţi mânca în pieţe, poţi degusta mâncarea cu adevărat tradiţională, lucru care mie îmi place foarte mult. Am încercat în prima parte a excursiei, după aceea însă nu am mai putut, dar îţi poţi alege de pe tarabă ingredientele cu care ei să-ţi prepare orezul cu legume sau noodle cu legume şi apoi le spui tu dacă vrei să adauge peşte, pui sau porc, iar porţiile care sunt imense costă sub un euro", explică Malvina.
Are grijă de o fetiţă
Întoarsă în frigul crâncen din Bucureşti, Malvina a revenit la programul ei de zi cu zi, care presupune trezirea la ora 4.00. „Pe la ora 11.00 însă plec din televiziune şi îmi dedic mie toată ziua şi mă bucur de lucrurile simple pe care cei care stau la birou de dimineaţa până seara nu mai apucă să le facă sau sunt prea obosiţi seara pentru a se bucura de ele", spune zâmbitoare prezentatoarea.
În timpul liber îi place să facă sport, să citească, să stea acasă, să gătească orice, de la salate la ciorbe, şi să petreacă cât mai mult timp cu familia. Weekendurile şi le petrece alături de soţul ei Bogdan şi micuţa Dana, fetiţa de care are grijă cuplul.
„Pe Dănuţa am cunoscut-o printr-o coincidenţă, mie îmi place să cred că a fost un dar de la Dumnezeu. În perioada aceea îmi doream foarte mult să ajut pe cineva şi m-a sunat o prietenă, care la rândul ei are şi ea grijă de o fetiţă, şi m-a întrebat pur şi simplu dacă vreau să fac acest lucru, pentru că la fundaţie a mai rămas o fetiţă pe care nu o ia nimeni. Cum ne cunoştea şi pe mine şi pe soţul meu, a considerat că suntem cei mai potriviţi pentru acest lucru, aşa că toate weekendurile şi vacanţele îi sunt dedicate Danei, iar în timpul săptămânii, ea locuieşte la fundaţie", explică Malvina.
Pentru viitorul apropiat, deşi recunoaşte că nu a reuşit să pună pe hârtie ce planuri are pentru acest an, Malvina se pregăteşte de un nou proiect legat de revista „Pe Tocuri", pentru care scrie din când în când, şi recunoaşte că are în vedere ceva nou în televiziune, în cadrul ştirilor. Dar un copil? Ei bine, Malvina şi Bogdan spun că atunci când va fi să vină, ei îl aşteaptă cu toată inima.