Turnu Severin: Sfaturi pentru cei care sacrifică porcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilizarea focului decshis nu se execută în locuri care să permită propagarea focului spre locuință Foto: Arhiva
Utilizarea focului decshis nu se execută în locuri care să permită propagarea focului spre locuință Foto: Arhiva

Pompierii mehedinţeni consideră că înaintea tăierii porcului ar fi bine să se ţină cont de câteva sfaturi  

În ciuda faptului că la tradiţia de sute de ani nu se va renunţa, cu toate că ea contravine legislaţiei europene, care interzice sacrificarea animalelor în gospodăriile populaţiei, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” consideră că, înaintea tăierii porcului ar fi bine să se ţină cont de câteva aspecte şi anume locul ales pentru pârlirea porcului să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje, buteliile de gaze utilizate la părlirea porcilor, să fie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri.

De asemenea, în cazul utilizării unor dispositive improvizate ar fi bine ca acestea să fie atent manevrate, iar combustibilul utilizat să nu fie transportat în vase de plastic şi care în nici un caz să fie amplasate în aproprierea locului destinat ritualului.

Pentru orice eventualitate este bine ca în apropiere să existe o rezervă de apă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite