GALERIE FOTO/ Turnu Severin: 2.000 de săteni sunt terorizaţi de câinii abandonaţi de orăşeni
0Oamenii se plâng că sute de patrupede strânse din oraşe au fost aruncate, la voia întâmplării, la marginea satelor. Lihnite de foame, animalele, descărcate din maşini au ajuns în localităţi unde terorizează oamenii şi le ucid păsările din gospodării.
Sătenii din Stângăceaua şi satele învecinate se plâng că autorităţile nu iau nicio măsură cu câinii aduşi, peste noapte, de necunoscuţi. Ultimele animale au fost aruncate la marginea satului Socoleşti, în urmă cu o săptămână.
Sătenii spun că aproape 100 de câini s-au răspândit în localităţile din împrejurimi şi pentru că sunt morţi de foame, le mănâncă chiar şi orătăniile din curte.
” Mie mi-au mâncat 22 de păsări. Nu e pentru prima dată când aduc atâţia câini aici, ci a treia sau a patra oară. Au adus peste tot. Dar chiar nu se găseşte nimeni să îi prindă să ia nişte măsuri?!”, ne-a spus Elena Cornea, din satul Socoleşti.
Oamenii se tem că animalele pot răspândi boli, pentru că nu sunt vaccinate.
“La cât sunt de lihniţi, mănâncă pui, găini, struguri, porumbi, orice. Cum ies puii din curte, cum sunt pe ei. Degeaba dai cu piatra că nu le dă drumul. E plin de câini în sat.Se adăpostesc pe sub claiele de fân. Îi adună de prin oraşe şi i-aduc aici, prin sate. Şi sunt copii mici, au boli câinii ăştia, netrataţi, se întâmplă toate minunile dup-aia”, ne spune Sorin Cornea.
Autorităţile sunt neputincioase
Potrivit primarului comunei, ar exista şi martori care ar putea desluşi misterul animalelor abandonate. Numai că oamenii au fost ameninţaţi şi refuză să divulge numerele autotrenului care le-a adus.
“Ce pot să vă spun e că e un tir de Dolj, dar nu ştim numărul, pentru că nu s-a putut identifica. Vin noaptea, după ora 3. Îi basculează şi pleacă. De fiecare dată, aduc în jur de 100 de câini.Ultima dată, i-am strâns pe cei morţi, cu oamenii de la ajutor social şi i-am îngropat undeva unde să nu prezinte pericol. Ceilalţi s-au răspândit prin toată zona. Se mai văd câte unii rătăciţi pe E 70 şi prin satele învecinate. Probabil au mai murit şi pe câmp, de foame”, ne-a spus Petre Boarnă, primarul comunei Stângăceaua. Potrivit sursei citate, fenomenul a apărut în urmă cu doi ani.