Satul Fărășești este izolat: 230 de locuitori nu au curent electric GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Fărășești este blocat
Drumul spre Fărășești este blocat

Drumul spre localitatea Fărășești, aflat în estul județul Timiș, este impracticabil în urma inundațiilor care s-au abătut luni dimineața.peste 50 de hectare de culturi afectate

Un braț al râului Bega, care nu a provocat până acum probleme, a făcut ravagii, după ce viitura a dustrus drumul spre localitatea Fărășești. Este vorba de un drum  de 6,5 kilometri, care se afla în lucru, în urma unei finanțări din fonduri U.E, la care urma să fie turnat doar asfaltul. Pe o porțiune de aproximativ trei kilometri, drumul este acum impracticabil, fiind străpuns pe mai multe porțiuni de Bega.



GALERIE FOTO

Viitura a distrus teresamentul și podețele. Mai multe utilaje ale firmei care fac lucrări au fost luate de viitură, o volă de 6 tone este răsturnată într-o zonă în care nu se poate pătrunde. Baraca paznicului s-a făcut franjuri. Reprezentanții firmei care se ocupă de lucrări sunt disperați și nu știu din ce bani vor putea să termine drumul.

Încerăm să rezolvăm problema cu accesul în sat. Nu știu în cât timp vom termina. Am adus utilaje de pe alte șantiere și se lucrează. Din păcate în Fărășești nu există alt acces cu mașina", a spus Ioan Viorel, reprezentatul firmei care se ocupă de lucrări.

În tot acest timp, cei 230 de locuitori din Fărășești sunt izolați de lume. “În loc să ne bucurăm de rezultatul alegerilor, fiind ales primar pentru al cincelea mandat, iată stăm și ne plângem aici. În sat nu se poate ajunge, oamenii sunt izolați, poate nu au mâncare, poate nici apă. Sper să apară cineva care să trebuiasă să fie transportat de urgență la spital.

Inundații în Banat

Cred că mâine ar fi necesar un elicopter. Acest braț al Begăi nu a ieșit niciodată, nu am avut probleme aici. Drumul este făcut pe fonduri europene pe aria 322 și nu știu din ce bani vom  mai putea face drumul. Solicităm sprijin de la CJT și Prefectură”, a declarat Ioan Simoc, primarul comunei Pietroasa, de care aparține și satul Fărășești.

În această seară, s-a luat decizia să fie oprit curentul electric în tot satul din cauza unui stâlp căzut la pământ.

Zeci de hactare de culturi afectate de viitură


Sătenii din zona Poeni, Crivina de Sus și Pietroasa sunt disperați. Zeci de hectare de pământ au fost măturate de un alt braț al râului Bega, care a ieșit din albie cu o viteză devastatoare.

Au mai fost inundații, dar așa stricăciuni nu au existat. E rău de tot. Am avut 400 de fire de curici (n.r.varză), acum mai am 30. Am avut cartofi, pipercă, castraveți, a luat tot apa. Noroc că viitura a venit noaptea, iar animalele erau în gospodări. Dacă îi prindea afară, nu rămânea niciunul, atât o venit de repede. Am auzit un vujuit, ca un potop. Ce să facem? A fost voia lui Dumnezeu”, a spus Ruja Barbu, care încerca să recupereze ce putea după ce apa a măturat tot ce i-a ieșit în cale.

Conform primarului din Pietroasa, au fost afectate peste 50 de hectare de pământ cultivat. “E un adevăerat dezastru pentru săteni. Este o zi foarte tristă la noi”, a mai spus Ioan Simoc.

Mai multe gospădări din localitatea Margina au fost inundate. Cei de la ISU Banat au avut de scos apa din beciurile a zece locuințe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite