Acasă la rudele lui Sorin Grindeanu: „L-a ajuns ambiţia, pentru că Dragnea prea şi-a bătut joc de el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Procopie (77 de ani) îşi susţine nepotul
Maria Procopie (77 de ani) îşi susţine nepotul

Prim-ministrul Sorin Grindeanu are multe rude în satul Procruia, din localitatea Tismana, judeţul Gorj, acolo unde tatăl său s-a născut, a crescut şi a urmat studiile, după care a plecat la facultate la Timişoara. Maria Procopie, în vârstă de 77 de ani, mătuşa lui Sorin Grindeanu, urmăreşte captivată evenimentele din plan politic în care nepotul ei este implicat.

„A fost bine cu el şi aş vrea să rămână, pentru că nouă, care suntem mai bătrâni, ni s-au mai mărit pensiile. Se ţine tare şi sper să reziste. L-a ajuns ambiţia, pentru că Dragnea prea şi-a bătut joc de el. El nu a vrut la început să fie prim ministru, dar Dragnea a insistat. S-a supărat şi a refuzat ceea ce i s-a propus, pentru că s-a spus că a făcut ceea ce nu trebuia. Acum o să vedem ce se va întâmpla. Sunt şi eu curioasă să văd cum se va termina totul. Sfatul meu pentru el este să se ţină tare şi să nu renunţe“, este de părere mătuşa lui Sorin Grindeanu.

Tismana

„Ar fi bine ca cei din PSD să poate alege între Sorin Grindeanu şi Dragnea. Grindeanu este corect. Aţi văzut şi cum vorbeşte, rar, dar pune lucrurile la punct. Aşa a fost şi tată-său. Nu iese din cuvântul legii. Au fost şi sunt oameni corecţi. Aşa au fost cei din neamul nostru, mai cinstiţi: n-au minţit şi n-au furat. A fost moale-moale şi dintr-o dată s-a ridicat. Ne aşteptam ca, la un moment dat, să izbucnează şi el. Nu putea să fie mereu copilul tatii. Ar fi putut să-i spună de la început: stai în funcţie o lună, două sau şase şi pe urmă pleci. Şi Ponta are dosare, dar a anunţat că se retrage. Sorin ţine cu ţara, dar cei bătrâni din Parlament umblă numai după ciolan“, mai spune mătuşa lui Grindeanu.

Mătuşa prim-ministrului urmăreşte cu sufletul la gură ce se întâmplă: „Toată lumea urmăreşte ce se întâmplă, mai ales la noi în sat. Toţi spun să nu-l schimbe, că a fost copil bun. Şi eu urmăresc ce se întâmplă. M-am dus de dimineaţă şi mi-am aranjat animalele şi, pe urmă, stau la televizor. Mi-a spus o vecină că l-au aplaudat cei din Timişoara şi că unii au plâns“. 

 „Parcă se ceartă mai mult decât fac treabă

La un magazin de haine din centrul satului Pocruia, mai multe bătrâne discută despre evenimentele din această zile care îi ţin pe români în suspans. „Urmărim şi noi ce se întâmplă. Omul ăsta (n.r. - Sorin Grindeanu) a început să facă ceva. Ei se împăcau bine. Nu ştiu ce-o fi intrat între ei. Noi îl susţinem, dar Parlamentul decide. Eu aş vrea să rămână în funcţie, dar să facă treabă. Parcă se ceartă mai mult decât fac treabă“, spune Torica Semenescu, în vârstă de 70 de ani.  

Tismana

Marina Marin, de 80 de ani, cea mai vârstnică dintre ele, i-a cunoscut pe bunicii lui Sorin Grindeanu. Aceasta ne spune că au trăit foarte greu, mai ales că au avut şase copii de care trebuiau să aibă grijă: „L-am cunoscut pe tatăl lui Grindeanu. Era o familie săracă. Avea o casă huruită. A luat-o de la zero. Părinţii (n.r. - bunicii lui Sorin Grindeanu) au avut mulţi copii, patru băieţi şi două fete. Mama mergea să muncească la sapă cu ziua pentru a putea să-i ţină pe copii în şcoli. Se mai şi împrumuta săraca. Avea omul care lucra la calea ferată. Se zbătea foarte tare. I-am prins aici“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite