560 de pensionari gorjeni se judecă pentru majorarea pensiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Pensionarilor din Gorj a acţionat în instanţă Casa Judeţeană de Pensii pentru creşterea punctului de pensie. 560 de pensionari au semnat acţiunea în justiţie şi ar putea să primească mai mulţi bani, în cazul în care vor avea câştig de cauză.


Liga Pensionarilor din Gorj  se află în proces cu Casa Judeţeană de Pensii, pentru majorarea punctului de pensie. 560 de pensionari din cadrul organizaţiei susţin acest demers şi au semnat pentru deshiderea acţiunii în instanţa de judecată. „Am cerut respectarea Legii nr.250/2007, care prevede majorarea la 45% din salariul mediu pe economie a valorii punctului de pensie. De asemenea, am deschis o acţiune şi la Curtea Constituţională pentru anularea a Legii bugetului pe 2010 şi a Ordonanţei 114/2000, prin care se modifică Legea Pensiei. În prezent, punctul de pensie este de 732 de lei şi ar trebuie să fie de 831 de lei, dacă s-ar respecta legea. Dacă instanţa de judecată ne va da câştig de cauză, pensiile celor care au semnat pentru această acţiune se vor majora“, a spus Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor din Gorj, organizaţie care numără 4400 de membrii.

Se judecă chiar cu instituţia unde a lucrat

Johan Platzner, în vârstă de 69 de ani, se află printre pensionarii care susţin acţiunea în instanţa de judecată. Acesta se judecă chiar cu instituţia în cadrul căreia a lucrat. Pensionarul a lucrat ca asistent social la Casa de Pensii Gorj. A muncit timp de 41 de ani şi are o pensie de 1000 de lei. „Legea trebuie respectată. Nu cred că o ordonanţă poate să modifice lo lege. Sper că vom obţine o majorare a pensiei. Sutem hotărâţi să mergem chiar până la CEDO“, spune Johan Platzner.
Adrian Bobină, avocat, susţine că pensionarii au puţine şanse de reuşită la instanţele din ţară: „Orice acţiune în instanţa de judecată se va suspenda până când se va pronunţa Curtea Constituţională. Teoretic au şanse de reuşită, dar practic, nu. La organismele din afară este posibil să câştige“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite