Priorităţile Consiliului Judeţean, trasate la o întâlnire cu mai multe instituţii cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a organizat o întâlnire importantă, marţi, la sediul administraţiei publice, cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în derularea unor proiecte importante aflate în derulare. Adrian Ţuţuianu a avut la mapă subiecte precum proiectele Comapaniei de Apă dar şi investiţiile de la UM Gară şi Padina-Peştera.

La întâlnire au participat Liviu Stoica, Administratorul Public al Municipiului Târgovişte, reprezentanţii Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, reprezentanţii SC Electrica SA, Distrigaz, Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Registrului Auto Român şi edilii mai multor localităţi.

Temele principale de discuţie au vizat extinderea reţelelor de apă, energie electrică, gaze şi canalizare pentru investiţiile de la fosta unitate militară de la gară (construcţie parc şi stadion, sediul Registrului Auto Român), investiţiile din zona montană (staţiunea Moroeni – Padina – Peştera, aducţiunea Gâlma - Răteiu) şi zona Curţii Domneşti din municipiul Târgovişte.

image

„Cer astăzi o discuţie, ca să ştim ce gândim cu toţii. De regulă, proiectele europene nu prevăd cheltuieli eligibile pentru reţelele de electricitate, apă şi gaze. O autoritate a administraţiei publice locale trebuie să rezolve problema. În ceea ce priveşte locuinţele ANL, toate contractele încheiate cu ei prevăd realizarea blocului, instalaţiile interioare, dar nu şi servicii de alimentare cu gaze, apă, electricitate, canalizare, care revin autorităţilor locale. Iar noi va trebui să gestionăm subiectul acesta, în următorii 5 ani, punând bani din fonduri europene, din bugetul consiliului judeţean, din bugetul primăriei, din bugetele societăţilor comerciale care au un interes comercial major. Stadionul va consuma energie electrică, complexul sportiv, şi mall-ul, dacă îl facem, vor consuma energie electrică şi gaze, şi RAR-ul va consuma energie electrică şi gaze - sunt clienţi, deci aici este o chestiune comercială de abordare. Dacă nu insistăm pe ele, nu vom şti ce avem de făcut. Şi la munte situaţia este aceeaşi. Noi vom avea un plan de dezvoltare care să cuprindă drumurile de acces, parcările publice, hotelurile, restaurantele, locurile de campare; ne trebuie gaze, apă, canal. Sunt lucruri care vor fi într-o succesiune şi într-o dezvoltare pe o perioadă de câţiva ani”, a declarat Adrian Ţuţuianu. 

Un alt subiect al întâlnirii l-a constituit analiza activităţii Companiei de Apă. Şeful administraţiei judeţene a dorit să cunoască atât stadiul lucrărilor pe POS 1 Mediu, economiile ce provin din proiectul european „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ”, stadiul derulării POS Mediu 2, cât şi activitatea de inventariere şi recenzare a beneficiarilor de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare. 

”Trebuie să terminaţi lucrările la POS 1 Mediu în integralitate până la data de 30 decembrie 2015. Să depuneţi documentele aferente, să stabiliţi cine răspunde de fiecare proiect şi să terminaţi lucrările! (…) Eu vă spun că o să fac, în luna septembrie, demersuri de preluare a Companiei de Apă la Consiliul Judeţean; sunt în sală câţiva primari care au probleme în legătură cu preluarea reţelelor de apă şi canal”, a mai spus Ţuţuianu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite